Doek lijkt gevallen voor Wilsum na nederlaag tegen Elspeet

Van Lierweg 2
8274BD
WILSUM
tel. 038-3557474

Zelfs de grootste rasoptimist zal een heel hard hoofd hebben in lijfsbehoud voor Wilsum. Vandaag moest het gebeuren tegen Elspeet, maar Wilsum ging met 0-1 onderuit. In de eerste helft was Wilsum de bovenliggende partij, zonder veel grote kansen bij elkaar te spelen. De gasten sloegen aan het begin van de tweede helft toe via een hoekschop. Wilsum had nog een half uur om minimaal gelijk te spelen en kreeg via invaller Schoonhoven een enorme kans op de gelijkmaker, maar hier bleef het ook bij wat Wilsum betreft. Zo pakte Elspeet de laatste strohalm in de strijd om lijfsbehoud en weet Wilsum dat de kans zeer groot is dat men zal degraderen.
Ondanks de nederlaag van vorige week tegen SEH (3-0) speelde Wilsum een prima eerste helft en keek men toch met enig vertrouwen na het thuisduel tegen Elspeet. Een echte do or die wedstrijd voor beide ploegen, want voor aanvang van deze speelronde stond Wilsum laatste en Elspeet één na laatste. Wilsum startte als volgt: Teko Malanda, Patrick Plette, Marijn Mijnheer, Damian Snijders, Dennis Zwanepol - Patrick Bastiaan, Jurre Heldoorn, Joram Riezebos - Gert Jan Sollie, Rienk vd Wetering (c), Daniël Niemeijer. Op de bank namen Alwin vd Wetering, Jelmer Sollie, Bart Schoonhoven, Melvin Hofstede, Jesse Riezebos, Marinjo Teterissa en Tomas van der Weerd plaats.
Op het lastig bespeelbare veld had Wilsum de eerste helft een overwicht. Elspeet zakte in en liet de bal aan Wilsum. De gasten speelden voornamelijk de lange bal op de rechtsbuiten om van daaruit gevaarlijk te worden. De eerste mogelijkheid was voor Wilsum, maar Gert Jan Sollie kwam net te kort om een voorzet van Patrick Plette op doel te koppen. Even later kreeg diezelfde Sollie een grotere mogelijkheid, maar na een prima voorzet van Joram Riezebos volleerde Sollie over. Even later sloeg het noodlot toe voor Joram Riezebos. Na een duel met de linksback van Elspeet werd Joram hard geraakt en kon hij niet verder. Alwin vd Wetering kwam voor hem in de ploeg. Na zo'n 20 minuten kreeg Wilsum een vrije trap te nemen op de rand van het strafschopgebied na een overtreding op Jurre Heldoorn. De poging van Rienk vd Wetering ging net over. Aan de andere kant werd Elspeet ook voor het eerst gevaarlijk via een vrije trap, maar doelman Malanda bokste de bal uit zijn doel. Vlak roor rust leek Wilsum nog gevaarlijk te worden toen Plette door kon breken aan de rechterkant van het veld, maar zijn voorzet kon worden verdedigd door Elspeet. Zo stond de brilstand nog op het scorebord.
Aan het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Wilsum had de bal, terwijl Elspeet op de counter loerde en veelvuldig de lange bal speelde. Maar ook nu wist Wilsum weinig bij elkaar te spelen. Na een uur spelen was het plotseling raak voor Elspeet. Niet voor de eerste keer dit seizoen bleek Wilsum kwetsbaar bij een corner en nadat de bal in het strafschopgebied bleef hangen kon de linksbuiten van Elspeet raak schieten: 0-1. Na deze treffer greep Christiaan Akse in en werden Patrick Plette en Gert Jan Sollie gewisseld voor Melvin Hofstede en Bart Schoonhoven. Wilsum ging meer risico nemen in jacht op de gelijkmaker en kreeg via Schoonhoven een enorme kans op de gelijkmaker. Een voorzet van Rienk vd Wetering belandde op het hoofd van Schoonhoven, maar vanaf een meter of 5 wist hij de doelman niet te verschalken en ook de rebound was niet aan Wilsum besteed. Na deze kans wist Wilsum vrijwel geen kans meer bij elkaar te spelen. Ook Wilsum speelde nu elke bal lang, maar dit leverde nauwelijks gevaar op. Eenmaal kreeg Daniël Niemeijer de bal voor de voeten in kansrijke positie, maar zijn inzet ging naast. Met Jelmer Sollie in de ploeg voor de moe gestreden Jurre Heldoorn zette Wilsum nog aan om de gelijkmaker te forceren, maar verder dan een mislukte omhaal van Bart Schoonhoven kwam Wilsum niet. De gasten uit Elspeet speelden het duel vakkundig dood en na 95 minuten spelen klonk het laatste eindsignaal.
Door deze nederlaag blijft Wilsum op de laatste plaats in de 4e klasse B. Met de 6e competitienederlaag op rij, een afstand van 5 punten op de plek die recht geeft tot het spelen van nacompetitie moet gezegd worden dat de kans op handhaving enorm klein is. Maar misschien gaat juist de druk er nu vanaf en kan Wilsum gaan voetballen, zoals men wel kan. We zullen het zien wanneer Wilsum het volgende week op gaat nemen in Elburg tegen ESC. Graag tot dan!