Belangrijke overwinning Wilsum tegen HTC

Van Lierweg 2
8274BD
WILSUM
tel. 038-3557474

Wilsum heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt tegen HTC. In eigen huis kwamen de oranjehemden nog wel op achterstand, maar via twee benutte strafschoppen van Patrick Bastiaan kwam Wilsum op voorsprong. Melvin Hofstede maakte met een geweldige treffer de 3-1. Het slotakkoord was voor captain Rienk vd Wetering. Zijn corner verdween in een keer in het doel en zo werd het ook nog 4-1. Een verdiende overwinning en een heel belangrijke! Wilsum heeft nu 9 punten voorsprong op HTC en komt steeds dichterbij het hoofddoel: lijfsbehoud in de 4e klasse E.
Na het gelijkspel van vorige week tegen Reaal Dronten (1-1), wilde Wilsum vandaag hoe dan ook winnen. De ploeg van hoofdtrainer Christiaan Akse had nog wat recht te zetten tegen HTC, want eerder dit seizoen verloor Wilsum met liefst 3-0 bij de Zwollenaren. Daarnaast wees Akse zijn ploeg op het feit dat een overwinning vandaag heel belangrijk zou zijn in de strijd om lijfsbehoud. Wilsum startte met dezelfde 11 spelers als vorige week: Teko Malanda, Patrick Plette, Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, Jelmer Sollie - Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c) - Tomas van der Weerd, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Op de ruim bezette bank namen Jesse Riezebos, Jurre Heldoorn, Dennis Zwanepol, Danny Beks, Robin Riezebos, Sander Riezebos en Melvin Hofstede plaats.
Op het eigen kunstgras kreeg Wilsum in de beginfase de ruimte om van achteruit op te bouwen. HTC zette druk op de backs van Wilsum, maar hier speelde men zich in de beginfase goed onderuit. Tot heel grote kansen leidde dit nog niet. Plotseling viel de treffer aan de andere kant. Een lastige terugspeelbal van Noël Hofstede werd niet goed verwerkt door doelman Malanda. De nummer 11 van HTC ving de bal op, dribbelde voorbij Marijn Mijnheer en schoot beheerst raak: 0-1. Hierna werd het voetbal aan de kant van Wilsum minder, maar de kansen groter. Een aantal gevaarlijke voorzetten van Rienk vd Wetering leverde wel gevaar op, maar gescoord werd er niet. Zo ging een kopbal van Marijn Mijnheer nipt naast. Na een half uur spelen kreeg Wilsum een strafschop. Een zware beslissing van de arbiter, want hij kende een strafschop toe na een handsbal bij een verdediger van HTC, maar veel leek hij hier niet aan te kunnen doen. Patrick Bastiaan ging achter de bal staan en schoot beheerst raak: 1-1. Hierna bleef Wilsum de bovenliggende partij, maar werd de wedstrijd meer en meer een fysieke strijd. HTC probeerde vooral gevaarlijk te worden via de gevaarlijkste speler, de linksbuiten. Maar aan beide kanten gebeurde weinig. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 stand.
In de rust gaf Christiaan Akse aan wat Wilsum beter kon doen bij balbezit van de tegenstander, maar ook wanneer men zelf de bal had. Wilsum dwong HTC constant tot de lange bal, zag Noël Hofstede ieder duel winnen, maar men moest achterin scherp blijven. Ook in balbezit kon het beter en moest er meer bewogen worden.
Wilsum voerde de opdracht die het mee had gekregen in de rust uitstekend uit. HTC kreeg nu iets meer ruimte om te voetballen en van daaruit ging Wilsum druk zetten. Vlak na rust werd Wilsum al gevaarlijk toen Niemeijer ontsnapte aan de linkerkant. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal, maar Tomas van der Weerd reageerde net te laat om de bal in het doel te tikken. Even later kreeg Wilsum wederom een strafschop te nemen. Ditmaal een 100% penalty, want nadat Schoonhoven diep werd gestuurd, vloerde de doelman hem in het strafschopgebied. Opnieuw ontfermde Patrick Bastiaan zich over deze klus en opnieuw schoot hij raak: 2-1. Even later kon Schoonhoven, na een luchtduel, niet verder en werd hij vervangen door Melvin Hofstede. Wilsum bleef de bovenliggende partij. De oranjehemden gaven weinig weg en kregen wel goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Dit gebeurde met nog 20 minuten te spelen. Een voorzet van Rienk vd Wetering werd op fenomenale wijze gecontroleerd door Melvin Hofstede. Hiermee zette hij de verdedigers en de doelman op het verkeerde been. Vervolgens schoot hij hard binnen: 3-1. Een paar minuten later kwam Dennis Zwanepol in de ploeg voor Jelmer Sollie en verving Danny Beks rechtsbuiten Tomas van der Weerd. Vlak na de 3-1 leek Wilsum op 4-1 te komen. De onzekere goalie van HTC liet een terugspeelbal onder zijn voet doorglippen. Hij sprintte, evenals Alwin vd Wetering, achter de bal aan. Alwin leek de bal in het lege doel te glijden, maar de doelman kon toch nog redden. Even later was Alwin vd Wetering opnieuw dicht bij de 4-1. Na een voorzet van de sterk ingevallen Melvin Hofstede schoot Alwin vd Wetering over. Het bleek uitstel van executie, want uiteindelijk zou de 4-1 alsnog vallen. Rienk vd Wetering draaide een hoekschop in een keer in het doel, de speler bij de eerste paal zat mis en zo verdween de bal in het doel: 4-1. De beslissing was een feit. Marijn Mijnheer en Daniël Niemeijer gingen nog naar de kant. De gebroeders Riezebos, Robin en Sander kwamen nog in de ploeg. HTC zette nog wel aan, maar gescoord werd er niet meer. Zo ging een poging van de linksbuiten naast. Na een voorzet zat Teko Malanda mis, maar ging de bal naast. Na 93 minuten spelen klonk het eindsignaal. Een verdiende en cruciale overwinning voor Wilsum was een feit.
Door deze overwinning staat Wilsum op een 4e plaats. De voorsprong op nummer 7 Alcides is 9 punten, maar de ploeg uit Meppel heeft nog wel 3 wedstrijden minder gespeeld. Ook de voorsprong op nummer 6 Ulu Spor is ruim te noemen, maar veel ploegen moeten nog enkele wedstrijden inhalen, waardoor de stand een vertekend beeld geeft. Toch komt Wilsum stap voor stap dichterbij handhaving. Volgende week zaterdag, 8 april, heeft Wilsum een vrij weekend. Op zaterdag 15 april wordt de competitie vervolgd en gaat Wilsum op bezoek bij Wijthmen. De sympathieke ploeg uit Wijthmen lijkt handhaving te kunnen vergeten, kampt het hele seizoen met veel blessures, maar ziet steeds meer belangrijke spelers terugkeren. Een makkie zal het zeker niet worden! Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Wilsum en Wijthmen in 1-1. Graag tot dan!