2 - 2

Mannen, 1, 4e klasse C

26 mei 2018 14:30

Onbekend

Wilsum heeft het seizoen afgesloten met een 2-2 gelijkspel. Op bezoek bij Kampen, de nummer 3 van de competitie, trok de ploeg van de afscheid nemende trainer Maikel Hondebrink de positieve lijn van de afgelopen weken door. Tot tweemaal toe namen de oranjehemden de voorsprong door treffers van Patrick Plette en Jan van Spijker, maar men wist deze voorsprong niet vast te houden. De laatste treffer van Kampen viel diep in blessuretijd via een strafschop. Zo sloot Wilsum het seizoen af met een puntendeling.

Nog een keer opladen en dan zit het seizoen er op. Met die instelling ging Wilsum vandaag de wedstrijd in. De Wilsummers wilden het seizoen positief afsluiten en ook trainer Hondebrink een mooi afscheid bezorgen. Chiel ten Hove startte in het doel. De achterhoede werd wederom gevormd door Robin Mijnheer, John Veenstra, Wim van Spijker en Erik Barneveld. Captain Gert Jan Sollie, Patrick Plette, Mark Holtland en Alwin vd Wetering vormden het middenveld. De voorwaartsen waren Harmen Siedsma en Jan van Spijker. Reservedoelman Gerhard Bolt, William Kaminyoge, Jos Holtland en Marijn Mijnheer namen plaats op de bank.?

Onder tropische omstandigheden begonnen beide ploegen aan de wedstrijd. De Kampenaren wilden winnen om de derde periode te pakken en dus lag de druk bij de thuisploeg. De Kampenaren hadden ook het meeste balbezit, maar echt grote kansen kreeg men niet. Wilsum wist in de beginfase ook niet tot kansen te komen en dus was het logisch dat het bij de ingelaste drinkpauze nog 0-0 stond. Vlak na de drinkpauze was Wilsum heel dicht bij de openingstreffer. Een hoekschop van Patrick Plette werd door Gert Jan Sollie met het hoofd verlengd, maar bij de tweede paal werkte een verdediger van Kampen de bal uit het doel. Wilsum gaf hiermee wel een eerste serieuze waarschuwing af. Aan de andere kant ontsnapte de spits aan de aandacht van John Veenstra en kreeg hij een grote mogelijkheid om Kampen op voorsprong te schieten, maar zijn inzet ging net langs het doel. Na een half uur spelen kwam Wilsum op voorsprong. Na een prachtige combinatie tussen Patrick Plette, Harmen Siedsma en Van Spijker kon Plette, na een geniale pass van Van Spijker, simpel binnen tikken: 0-1. Wilsum kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten en bij Kampen had men veel moeite met de beweeglijkheid van Wilsum. Toch kregen ook de Kampenaren wederom een goede kans via de spits, maar wederom ging zijn inzet net langs het doel van Ten Hove Toch gingen beide ploegen de rust in met een gelijke stand op het scorebord. Vlak voor rust gaf de rechtsbuiten van Kampen de bal voor en liet Robin Mijnheer zich verrassen door de buitenspeler van Kampen. Die kon vervolgens simpel raak schieten: 1-1. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.?

Aan het begin van de tweede helft nam Wilsum het initiatief en kwam men bijna wederom op voorsprong. Na een goede voorzet van Sollie kon de doelman de bal nog net wegtikken, maar uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Jan van Spijker terecht. Helaas voor Wilsum schoot de spits wild over. Even later wist Wilsum wel te scoren, via Mark Holtland, maar werd zijn doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na een uur spelen ging Siedsma naar de kant. Zijn vervanger was William Kaminyoge. Kampen had ook in het tweede bedrijf het meeste balbezit, maar ook nu wist de thuisploeg hier weinig raad mee. Mede door de temperatuur lag het tempo laag en kon Wilsum makkelijk op de been blijven. Toch kreeg ook Kampen enkele kansen, met name via afstandsschoten, maar Ten Hove wist zich hier keer op keer gemakkelijk over te ontfermen. Met nog een kwartier te spelen kwam Jos Holtland in de ploeg voor Alwin vd Wetering. Een paar minuten later ging Erik Barneveld naar de kant voor Marijn Mijnheer. Een bijzonder moment voor Barneveld, want hij doet volgend seizoen een stapje terug en gaat spelen in het tweede elftal. Na deze wissels was Van Spijker wederom dichtbij de hernieuwde voorsprong voor Wilsum, maar na een sterke actie van de uitstekende ingevallen Kaminyoge kon de doelman de inzet van Van Spijker nog net over het doel tikken. Dat driemaal scheepsrecht is, werd even later bewezen door Jan van Spijker. Na een hoekschop van Plette en een kopbal van Gert Jan Sollie viel de bal precies voor de voeten van de routinier van Wilsum. Van Spijker drukte vervolgens af en zag tot grote vreugde de bal belanden in het dak van het doel: 1-2. Wilsum leek de winst binnen te hebben. Helaas bleef het bij 'leek de winst binnen te hebben.' Diep in blessuretijd werd het alsnog gelijk. Nadat een verdediger van Kampen ver op mocht rukken, besloot Veenstra in te grijpen. Helaas voor Wilsum deed hij dit op een onbehouwen manier en binnen het strafschopbied; strafschop! Deze werd benut: 2-2. Vlak na deze treffer klonk het eindsignaal. ?

Zo sloot Wilsum het seizoen af met een gelijkspel. Het spel van de laatste weken was zeker niet onaardig en met een punt tegen de nummer 3 van de competitie laat Wilsum zien dat er mogelijkheden liggen volgend seizoen. Dan staat Han Hanekamp voor de groep. Hij volgt Maikel Hondebrink op die na 3 seizoenen afscheid neemt van wat nu toch 'zijn' Wilsum mag worden genoemd. Voor nu rest voor de spelers en technische staf van Wilsum een welverdiende zomerstop aan. Vanaf deze plek willen we alle supporters en andere belangstellenden bedanken voor de support. Graag tot volgend seizoen!