5 - 1

Mannen, 1, 4e klasse C

14 april 2018 14:30

Onbekend

Wilsum is er zaterdag niet in geslaagd de positieve lijn van vorige week tegen SEH door te zetten. De oranjehemden gingen geflatteerd met liefst 5-1 onderuit.

Na de wedstrijd van vorige week ging Wilsum met frisse moed richting Zwolle voor de wedstrijd tegen HTC. Toch kende Wilsum weer divers blessureleed in de selectie; Erik Barneveld en Jan van Spijker moesten met blessures verstek laten gaan en ook Jurre Heldoorn was afwezig. Chiel ten Hove startte in het doel. De achterhoede werd gevormd door Robin Mijnheer, Wim van Spijker, John Veenstra en Arjen Boeve. Het middenveld bestond uit captain Gert Jan Sollie, Patrick Plette, Mark Holtland en Alwin vd Wetering. Bas de Raad en Harmen Siedsma vormden de voorhoede. Patrick Goudbeek, Dennis van de Wetering en Jelmer Sollie namen plaats op de bank.

Wilsum was zoekende in het begin van de wedstrijd; HTC had veel positiewisselingen en hier had Wilsum moeite mee. Dat na 10 minuten de openingstreffer viel was dan ook niet verrassend. Binnen het strafschopgebied werd de spits van HTC gehaakt en kende de arbiter terecht een strafschop toe. Die werd beheerst binnen geschoten: 1-0. Na deze treffer kwam Wilsum beter in de wedstrijd. Men werd gevaarlijk via Mark Holtland, maar zijn vrije trap werd net uit de hoek geranseld door de goalie. Even later was het alsnog raak. Sollie zette goed door en had een voorzet in huis die door iedereen werd gemist, behalve door Alwin vd Wetering: 1-1. Na de gelijkmaker bleef Wilsum de bovenliggende partij en was men heel dicht bij de voorsprong, maar een vrije trap van Patrick Plette spatte uiteen op de paal. Vervolgens kreeg Bas de Raad een goede kans, maar na een snelle counter schoot hij de bal hard in de handen van de doelman. Diezelfde De Raad werd even later gevaarlijk na een lange pass van Plette en een weifelende doelman, maar hij kon de bal net niet het laatste zetje geven. Ook de laatste kans in het eerste bedrijf was voor De Raad, maar deze keer ging zijn inzet naast. Zo was Wilsum de bovenliggende partij maar stond er een gelijke stand op het scorebord bij het bereiken van de rust.

Ook aan het begin van de tweede helft was Wilsum wederom zoekende en was HTC de betere partij. Al vlak na rust was men dicht bij de hernieuwde voorsprong, maar een inzet ging net naast. Even later was het wel raak en wederom kreeg HTC een strafschop. John Veenstra maakte een sliding, maar raakte de speler en niet de bal. De strafschop was terecht en dezelfde speler schoot wederom raak: 2-1. Vlak na deze goal moesten beide ploegen verder met 10 spelers. De spits van HTC kwam met twee gestrekte benen in op Mark Holtland, Patrick Plette reageerde hierop door deze speler een duw te geven. Het oordeel van de arbiter was onverbiddelijk; beide spelers kregen rood en konden douchen. Vlak na dit incident verdubbelde HTC de marge en werd het 3-1. Alwin vd Wetering kon niet meer verder en werd vervangen door Jelmer Sollie. Wilsum nam meer en meer risico om de aansluitingstreffer te produceren, maar dit lukte niet. Invaller Sollie maakte bijna de 3-2, maar de doelman redde knap. Op dat moment stond Dennis vd Wetering al in het veld; hij verving Harmen Siedsma. In blessuretijd liep HTC nog ruim weg bij Wilsum. Eerst werd een corner door een speler van HTC met de voet verlengd en plofte de bal in het doel: 4-1. Na deze treffer werd het ook nog 5-1. Wilsum had teveel spelers voor de bal en met een snelle counter werd men hiervoor gestraft: 5-1. Een geflatteerde uitslag, dat mag duidelijk zijn, maar dat maakt de nederlaag niet kleiner.

Aanstaande dinsdag speelt Wilsum wederom voor de competitie. De oranjehemden gaan dan op bezoek bij Noord Veluwe Boys. Tot dan!