Sv Zalk 1

Mannen, 1, 4e klasse C

24 maart 2018 14:30

Onbekend

Wilsum is wederom tegen een nederlaag aangelopen. In de IJsselderby tegen Zalk ging het 20 minuten lang gelijk op en had Wilsum zelfs een licht overwicht. Na de 0-1 van Zalk stortte het bij Wilsum als een kaartenhuis in elkaar en liep Zalk uit na een ruime 0-5 overwinning. Door deze overwinning blijft Zalk koploper in de 4e klasse C. Voor Wilsum is het zaak om de resterende wedstrijden nog zoveel mogelijk punten te pakken.

Het was 21 oktober 2017. Wilsum ging, na 4 wedstrijden waarin 7 punten werden vergaard, met liefst 6-0 onderuit bij Zalk. Een zware nederlaag en sindsdien wist Wilsum slechts 1 van de 11 wedstrijden te winnen. Vandaag wilde de ploeg van trainer Maikel Hondebrink zich revancheren voor deze nederlaag. De afgelopen 2 weken werd er verloren van CSV en EZC, maar in beide wedstrijden had er veel meer ingezeten. Daarom keek Wilsum toch met vertrouwen uit naar deze wedstrijd tegen Zalk. Bij Wilsum startte Chiel ten Hove in het doel. De achterhoede werd gevormd door Mark Holtland, John Veenstra, Alwin vd Wetering en Erik Barneveld. Holtland en Van de Wetering waren weer fit na langdurige blessures en keerden terug in het basiselftal. Op het middenveld stonden captain Gert Jan Sollie, Patrick Plette en Jos Holtland geposteerd. De voorhoede bestond uit Daniël Niemeijer, Melvin Hofstede en Jurre Heldoorn. Rob Bruins, Robin Mijnheer, Jan van Spijker en Bas de Raad namen plaats op de bank. De Raad was eerst 3 wedstrijden geschorst, maar nadat Wilsum samen met CSV protest bij de KNVB had aangetekend werd de schorsing teruggedraaid tot 1 duel en dus kon De Raad weer spelen. Dank aan CSV voor dit sportieve gebaar!

Wilsum wilde Zalk vastzetten en hen dwingen tot de lange bal. Dit pakte in het begin van de wedstrijd goed uit. Van beide kanten was er vooral sprake van veel strijd, maar echt gevaarlijk werden beide ploegen niet. Een paar voorzetten vanaf de zijkant van de gasten waren wel gevaarlijk, maar Chiel ten Hove kon zich hierover ontfermen. Wilsum zocht met name de buitenspelers om van daaruit gevaarlijk te worden, maar dit leverde ook weinig op. Toch kwamen de bezoekers na 25 minuten spelen op voorsprong. Gert Jan Sollie werd aan de zijlijn behandeld en dus stond Wilsum tijdelijk met 10 spelers. Zalk profiteerde direct. Wilsum kreeg de bal rond het eigen strafschopgebied niet goed weg. De linksbuiten kapte vervolgens Alwin vd Wetering uit en schoot beheerst binnen: 0-1. Dit bleek het breekpunt in de wedstrijd te zijn. Vlak na de 0-1 verdubbelde Zalk de voorsprong waarbij men over geluk niet had te klagen. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Alwin vd Wetering dusdanig beroerd, waardoor de bal precies op het hoofd van de spits kwam: 0-2. Vlak voor rust deelde Zalk nog een volgende dreun uit en wederom mocht men over geluk niet klagen. Een middenvelder van Zalk raakte de bal verkeerd, maar daardoor kwam de linksbuiten in balbezit. Hij trok naar binnen en loste een schot, maar Erik Barneveld keerde deze inzet. Vervolgens viel de bal voor de voeten van de rechtsbuiten en die tikte simpel binnen: 0-3. Zo was de wedstrijd voor rust al beslist. Er was van beide kanten sprake van veel strijd, maar Zalk heeft ook nog een aantal uitstekende spelers en die maakten het verschil in de eerste helft.

Het enige wat Wilsum nog restte was keihard knokken en een grote nederlaag voorkomen, maar dit lukte gedeeltelijk. Na de rust kwam Jan van Spijker direct in het elftal voor Mark Holtland. Van Spijker nam plaats op het middenveld en Plette nam de plaats van Holtland als rechtsback in.

Wilsum streed voor wat het waard was en gaf weinig weg in de tweede helft, maar toch wist Zalk de score tot 4-0 uit te breiden, al had men daar wel de hulp van Wilsum bij nodig. Na een lange pass van de middenvelder van Zalk, die over een uitstekende trap beschikt, was er onduidelijkheid bij de defensie van Wilsum. Ten Hove weifelde, Erik Barneveld beroerde de bal, maar hij deed dit dusdanig dat de bal in het doel van Wilsum rolde: 0-4. Een erg ongelukkige tegentreffer voor Wilsum. Een treffer die symboliseert hoe ongelukkig Wilsum is in de wedstrijden die men speelt. Na de 0-4 kwam Bas de Raad in de ploeg voor Melvin Hofstede. De Raad beproefde zijn geluk met een schot van afstand, maar deze ging hoog over. Even later had De Raad een goede actie in huis en schoot hij binnen het strafschopgebied met links, maar De Raad raakte de bal dusdanig verkeerd dat zijn inzet ruim langs het doel van Zalk ging. Zalk speelde de wedstrijd rustig uit, loerde op de counter en maakte vlak voor tijd nog de 0-5. Wilsum schakelde niet snel om en een overtalsituatie werd goed uitgespeeld, waardoor de linksbuiten simpel kon scoren: 0-5. Vlak na deze treffer klonk het eindsignaal.

De overwinning voor Zalk is verdiend te noemen. De koploper heeft een aantal goede spelers die het verschil kunnen maken en dit vandaag ook deden. Wilsum streed voor wat het waard was, maar kwam kwaliteit te kort om het Zalk echt lastig te maken. Zo leed Wilsum wederom een nederlaag. De ploeg van trainer Maikel Hondebrink vecht voor wat het waard is, maar komt in deze fase kwaliteit en geluk te kort. Volgende week wacht Wilsum een nieuwe kans om 3 felbegeerde punten te pakken, dan speelt men in en tegen Wijthmen. Tot dan!