3 - 2

Mannen, 1, 4e klasse C

17 maart 2018 14:30

Onbekend

Wilsum is er zaterdag wederom niet in geslaagd om een goed resultaat te behalen. De oranjehemden gingen in Epe met 3-2 onderuit, terwijl een goed resultaat zeker mogelijk was. Wederom incasseerde Wilsum de tegentreffers veel te gemakkelijk en dus sloot men de wedstrijd wederom af als verliezende partij.

Na de nederlaag van vorige week tegen CSV (1-2), tankte Wilsum gek genoeg toch vertrouwen. De ploeg van trainer Maikel Hondebrink toonde passie en vechtlust en als men dit elke wedstrijd op kan brengen dan moeten de punten vanzelf gaan volgen. Voor Hondebrink was het een heel gepuzzel om tot een opstelling te komen. De lijst met afwezigen was door diverse redenen enorm. Wilsum kon deze middag niet beschikken over: Robin Mijnheer, Alwin vd Wetering, Gert Jan Sollie, Bas de Raad, Arjen Boeve, Gerhard Bolt en Jurre Heldoorn. Door de vele afwezigen kregen diverse spelers van onder de 19 de kans in de basis. Chiel ten Hove startte in het doel. Byco Hoff, Wim van Spijker, captain John Veenstra en Erik Barneveld vormden de achterhoede. Patrick Plette, Jos Holtland en Jan van Spijker namen plaats op het middenveld. De voorhoede bestond uit Daniël Niemeijer, Melvin Hofstede en Job Kragt. Zo startte Wilsum deze middag met 5 spelers uit de onder 19 ploeg. Op de bank namen Jesse Riezebos, Noël Hofstede, Sonke de Velde en William Kaminyoge plaats.

Wilsum begon goed aan de wedstrijd en probeerde meteen het initiatief te nemen. De eerste gevaarlijke situatie voor het doel van de thuisploeg vond plaats na een hoekschop, maar niemand kon de indraaiende voorzet beroeren. De volgende hoekschop, na een minuut of 10 spelen was wel raak. Wederom draaide Plette de bal in en ditmaal kon Melvin Hofstede zijn hoofd tegen de bal zetten: 0-1. Een vroege en verdiende voorsprong was een feit. Voor Melvin betekende deze treffer zijn eerste doelpunt voor het eerste elftal van Wilsum. Na de voorsprong voor Wilsum ging de wedstrijd meer en meer gelijk op. EZC probeerde op te bouwen, maar Wilsum zette hen goed vast, waardoor men veel de lange bal zocht op de sterke spits. Ook Wilsum zocht veel de lange bal op Jan van Spijker. Van Spijker wist bijna alle duels te winnen en van daaruit kon Wilsum ook gevaarlijk worden. Na een half uur spelen trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Wilsum had veel mensen voor de bal en leed slordig balverlies aan de rechterkant van het veld. De thuisploeg schakelde razendsnel om, de voorzet was uitstekend en kon van dichtbij worden binnen geschoten: 1-1. Na de gelijkmaker rechtte Wilsum de rug en was men dicht bij de hernieuwde voorsprong. Patrick Plette kon aan de linkerkant van het veld oprukken en het strafschopgebied binnen lopen, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. Even later ontsnapte Job Kragt aan de rechterkant van het veld, maar was zijn voorzet net te kort om binnen te schieten. Vlak voor rust beproefde Plette zijn geluk met een afstandsschot, maar de doelman van de gastheren kon de bal net uit de hoek tikken. Ook kreeg Jan van Spijker nog een goede kans, maar uit een hoekschop kopte hij over. Maar de grootste kans na de 1-1 viel aan de andere kant. Wederom ontsnapte EZC na een snelle counter en werd de bal voor het doel getrokken. De rechtsbuiten van de gasten kon van een meter of 2 de bal in het lege doel tikken, maar struikelde half over zijn eigen benen, waardoor er niet gescoord werd. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Aan het begin van de tweede helft had Wilsum wederom het initiatief. De oranjehemden speelden prima en kregen een paar kleine kansen om op voorsprong te komen. De grootste kans ontstond uit een hoekschop, waaruit een ware scrimmage voor het doel ontstond. Uiteindelijk leek Melvin Hofstede Wilsum op voorsprong te schieten, maar zijn inzet werd nog net geblokt. Dat het uiteindelijk de thuisploeg was die op een 2-1 voorsprong kwam, was tegen de verhouding en bovendien bijzonder knullig. Een opeenstapeling van fouten in de defensie van Wilsum werd de ploeg fataal. Eerst kon Wim van Spijker de bal niet goed wegwerken, maar leek het nog goed af te lopen. Toen Byco Hoff vervolgens de bal ook niet wegschoot, maar koos voor een dribbel, verloor hij de bal. De spits legde de bal breed op de rechtsbuiten, die omspeelde Erik Barneveld en schoot simpel binnen: 2-1. Een tegentreffer die het predicaat knullig wel verdiend. Wilsum speelde zeker niet onverdienstelijk, maar dit soort fouten worden ook op dit niveau keihard afgestraft. Dat Wilsum het gehele seizoen al in de hoek zit waar de klappen vallen, werd wel erg duidelijk toen het een paar minuten later 3-1 werd. Jan van Spijker wilde de bal na een hoekschop weg koppen, maar raakte hem op het achterhoofd. Via de onderkant van de lat was het raak: 3-1. Hoeveel pech kun je in een seizoen hebben? Wilsum ging risico nemen en bracht William Kaminyoge en Sonke de Velde voor Daniël Niemeijer en Wim van Spijker. In een alles-of-niets poging probeerde Wilsum nog een punt uit het vuur te slepen, maar verder dan een aansluitingstreffer in blessuretijd kwam Wilsum niet. Job Kragt zette de bal voor, Plette kon de bal controleren en van dichtbij scoren: 3-2. Maar de treffer kwam te laat. Even later floot de scheidsrechter, die een enorme pluim verdiend voor zijn optreden, af. Wederom was een nederlaag een feit en wederom had er veel meer ingezeten.

Uithuilen en weer doorgaan! Dat is wat Wilsum rest. Volgende week spelen de oranjehemden op het eigen sportpark de IJsselderby tegen Zalk. Eerder dit seizoen werd Wilsum in Zalk afgedroogd en met 6-0 verslagen. Dat de spelers gebrand zullen zijn op revanche is een understatement. Als Wilsum weer zo kan voetballen als vandaag en minder makkelijk de tegentreffers incasseert dan moet ook de trotse koploper van de 4e klasse C te pakken zijn!