Datum

9 december 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wilsum is er wederom niet in geslaagd een punt of meer uit een competitiewedstrijd te halen. De thuisploeg ging met 0-2 ten onder tegen Kampen. Hoewel Wilsum goed tegenstand bood, is de zege van de gasten verdiend te noemen, al zat er zeker meer in voor de oranjehemden.

Wie na speelronde 4 had gezegd dat Wilsum 7 speelronden later nog steeds op 7 punten zou staan, werd voor gek verklaard, maar niets is minder waar. Veel blessures en een dosis ongeluk hebben Wilsum in een diep dal geworpen. Het enige dat gedaan kan worden is keihard knokken voor elkaar. Dat was ook het devies voor de wedstrijd van vandaag. Wederom moest Wilsum een aantal spelers missen. Jurre Heldoorn raakte de vorige wedstrijd geblesseerd aan zijn enkel en moest verstek laten gaan. Alwin vd Wetering is al langer geblesseerd en keert na de winterstop terug. Ook Erik Barneveld liet verstek gaan, maar om een vreugdevolle reden: hij is vader geworden van een zoon. Wilsum startte met Chiel ten Hove in het doel. De achterhoede werd gevormd door Robin Mijnheer, Wim van Spijker, Mark Holtland en John Veenstra. Na een wekenlange absentie door een ribblessure maakte Veenstra zijn rentree. Op het middenveld stonden captain Gert Jan Sollie, Patrick Plette en Jan van Spijker geposteerd. De voorhoede werd gevormd door Daniel Nijmeijer, Harmen Siedsma en Bas de Raad. Reservedoelman Gerhard Bolt, Arjen Boeve, Byco Hoff en Melvin Hofstede namen plaats op de bank.

Wilsum besloot, net als vorige week tegen VSW, zo compact mogelijk te staan om het de Kampenaren lastig te maken tot kansen te komen, maar dit lukte in het begin niet goed. Al na een paar minuten dachten de bezoekers op voorsprong te komen. Na een hoekschop werd de bal bij de tweede paal op doel gekopt, maar Ten Hove kon redding brengen. Vervolgens bleef de bal liggen in de doelmond, maar kon Robin Mijnheer uiteindelijk de bal weg schieten. Even later scoorde Kampen uit een vrije trap, maar in buitenspelpositie dus werd het doelpunt afgekeurd. Binnen het kwartier volgde de derde kans, maar deze vrije trap ging nipt naast. Zo kreeg Kampen, weliswaar alleen uit dode spelmomenten, een aantal goede mogelijkheden. Wilsum loerde op de counter en werd in de eerste helft ook zeker een paar keer gevaarlijk. Na een goede voorzet van Niemeijer kon Plette bij de tweede paal zijn schoen tegen de bal zetten, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal. Het laatste kwartier voor rust kreeg Wilsum een aantal keer de mogelijkheid om vanaf een meter of 20 het doel van Kampen onder vuur te nemen, maar de pogingen verdwenen naast het doel. Zo leek de rust bereikt te gaan worden met een 0-0 stand op het scorebord, maar vlak voor rust sloeg Kampen toe. Na een foutieve inschatting in de verdediging van Wilsum ontsnapte de spits van Kampen. Die legde de bal terug op een inkomende middenvelder en die volleerde het leder knap in het doel: 0-1. Zo kwam Wilsum toch nog op achterstand en ging het met een 0-1 stand de kleedkamer in.

Aan het begin van de tweede helft bleef Harmen Siedsma achter in de kleedkamer. Melvin Hofstede was zijn vervanger en ging in de spits spelen. De eerste 10 minuten van het tweede bedrijf waren voor de huidige nummer 4 van de ranglijst, maar echte kansen leverde dit Kampen niet op. Daarna volgde een sterke fase van Wilsum. De thuisploeg had veel de bal en had Kampen onder druk staan, maar heel grote kansen leverde dit niet op. Eenmaal ontsnapte Bas de Raad aan de linkerkant van het veld, maar zijn inzet verdween uiteindelijk in het zijnet. Toch had Wilsum het idee dat er zeker een goed resultaat mogelijk was. Met nog een kwartier te spelen besloot Hondebrink opnieuw te wisselen: Arjen Boeve kwam in de ploeg voor Bas de Raad. Vlak na deze wissel werd de wedstrijd beslist. Na een snelle counter ontsnapte de linksbuiten van de gasten. Die trok naar binnen en loste een schot op doel. Ten Hove kon redding brengen, maar de bal niet klemmen. De spits tikte de bal, ondanks een overtreding van John Veenstra, binnen en bracht de stand op 0-2, zo dacht iedereen, behalve de scheidsrechter. Die floot voor een overtreding van Veenstra, gaf een strafschop en een rode kaart. Zo sloeg het noodlot andermaal toe. De toegekende strafschop werd matig ingeschoten, maar ging onder het lichaam van Ten Hove door in het doel: 0-2. Het doek was definitief gevallen voor Wilsum. Wilsum bleef strijden en kreeg via Niemeijer nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar na miscommunicatie in de defensie van de gasten, ging zijn schoot naast. In blessuretijd kreeg captain Gert Jan Sollie nog een kans uit een corner, maar zijn kopstoot ging net naast. Daarna klonk het eindsignaal. Wederom een nederlaag voor Wilsum, de zevende op rij. Het is lastig om in deze situatie positief te blijven, maar het spel wat Wilsum vandaag liet zien was zeker niet verkeerd, maar het zit in deze fase gewoon tegen, zo simpel is het. Het enige wat de Wilsummers kunnen doen en ook daadwerkelijk doen is blijven vechten voor elkaar. Er gaat een moment komen waarop er weer punten gepakt gaan worden als Wilsum zo doorgaat, daar zijn we als selectie van overtuigd!

Misschien volgende week al wel. Dan wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een uitwedstrijd tegen Noord Veluwe Boys. Hopelijk kan Wilsum de eerste seizoenshelft toch nog een beetje positief afsluiten door een resultaat te boeken. Tot dan!