Wilsum vecht voor wat het waard is, maar kan nieuwe nederlaag niet voorkomen

VSW 1

Mannen, 1, 4e klasse C

2 december 2017 14:30

Onbekend

Wilsum is opnieuw onderuit gegaan. Op het eigen sportpark ontvingen de oranjehemden mede-koploper VSW. Wilsum kreeg de eerste kans, deed niet onder voor de gasten, maar ging uiteindelijk wel met 0-4 onderuit. Zo ging Wilsum voor de 6e keer op rij onderuit, terwijl VSW de trotse koploper is van de 4e klasse C.

Na de rare wedstrijd van vorige week tegen Dieze West, stak Wilsum deze week de hoofden bij elkaar: hoe zou men als team voor de ommekeer kunnen zorgen? Als team opereren en keihard werken. Het klinkt logisch, maar dat is het enige wat Wilsum kan doen. Wilsum miste deze wedstrijd de geschorste Chiel ten Hove. Gerhard Bolt was logischerwijs zijn vervanger. De volledige opstelling was als volgt: Gerhard Bolt startte dus in het doel. De achterhoede bestond uit Gert Jan Sollie, Mark Holtland, Wim van Spijker en Erik Barneveld. Jan van Spijker, Patrick Plette en Jurre Heldoorn vormden het middenveld. De aanval bestond uit William Kaminyoge, Harmen Siedsma en Bas de Raad. John Veenstra nam plaats op de reservebank, hij is weer hersteld na een ribblessure. Verder namen Jesse Riezebos, Melvin Hofstede, Job Kragt en Byco Hoff plaats op de bank.

Wilsum begon goed aan de wedstrijd. Men hield de linies kort op elkaar en daar had VSW veel moeite mee. Sterker nog, de eerste grote kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na een vlotlopende aanval kwam Patrick Plette oog in oog met de goalie van de gasten, maar hij stuitte op de doelman. VSW kon hier weinig tegenover zetten, maar na een half uur kwam men wel op voorsprong. Een hoekschop werd bij de eerste paal verlengd en door Erik Barneveld zeer ongelukkig in eigen doel geschoten: 0-1. Wederom zat het Wilsum dus niet mee. Tien minuten later maakte VSW de 0-2. Gerhard Bolt verkeek zich op een vrije trap en zag de bal in het doel ploffen: 0-2. Nog voor rust deelde VSW de genadeklap uit. De linksbuiten mocht te gemakkelijk naar binnen komen en rondde fraai af: 0-3. Zo deed Wilsum helemaal niet veel onder voor VSW, maar stond er bij rust wel een 0-3 stand op het scorebord.

Na de rust werd de balvaste Kaminyoge gewisseld voor Job Kragt. Ook in de tweede helft ging de wedstrijd aardig gelijk op. VSW had wederom meer balbezit, maar Wilsum stond goed opgesteld. Na een uur spelen werd Harmen Siedsma vervangen door Melvin Hofstede. Diezelfde Hofstede was een aantal keer zeer gevaarlijk. Zo schoot hij van dichtbij met links over nadat Jan van Spijker de bal terug legde. Even later was hij uit een hoekschop van Bas de Raad met het hoofd dichtbij zijn eerste treffer voor het vlaggenschip van de vereniging, maar de doelman redde. Zo scoorde Wilsum niet, terwijl VSW aan de andere kant via een kolderiek doelpunt nog op 0-4 kwam. Na een voorzet wilde Erik Barneveld de bal wegwerken, maar hij deed dit via het hoofd van doelman Gerhard Bolt. In de rebound kon Barneveld de bal ook niet wegwerken waardoor de rechtsbuiten profiteerde: 0-4. Een geflatteerde uitslag, maar al met al verdienden de gasten de overwinning wel. Wilsum legde vandaag in ieder geval een veel betere wedstrijd op de mat. Er was weer strijd te zien. Als men dit door kan trekken dan gaat men echt nog wel punten pakken.

Misschien al wel volgende week. Dan neemt Wilsum het in eigen huis op tegen Kampen. De Kampenaren staan 4e en doen het dus goed. Wilsum wacht wederom een zwaar karwei. Tot volgende week!