Wijthmen 1

Mannen, 1, 4e klasse C

18 november 2017 14:30

Onbekend

Als het tegenzit dan blijft het tegenzitten, zo bleek na de wedstrijd van vandaag. Wilsum trad in eigen huis aan tegen Wijthmen en kwam verdiend op voorsprong. Zelf liet het, net als eerder tegen EZC, kansen liggen om uit te lopen. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten op gelijke hoogte en in blessuretijd volgde, na een onbegrijpelijke beslissing van de arbiter, een strafschop en een 1-2 overwinning voor de gasten. Deze nederlaag betekende de vierde nederlaag op rij voor Wilsum met een 12e plaats als gevolg.

Na de nederlaag van 2 weken geleden tegen CSV, had Wilsum vorig weekend geen wedstrijd. Dit kwam, met alle blessureleed, zeker niet verkeerd uit. Door deze korte rustperiode konden Gert Jan Sollie, Robin Mijnheer, Chiel ten Hove en Patrick Plette terugkeren van diverse blessures. John Veenstra en Wim van Spijker zijn nog steeds niet hersteld en deze week meldde Alwin vd Wetering zich voor een langere periode in de ziekenboeg; hij is geopereerd en kan zeker tot aan de winterstop niet meer voetballen.

Wilsum startte met de herstelde Chiel ten Hove in het doel. Byco Hoff, Mark Holtland, Jan van Spijker en Erik Barneveld vormden de achterhoede. Op het middenveld stonden Gert Jan Sollie, Patrick Plette en Jurre Heldoorn. Harmen Siedsma was de diepe spits en werd geflankeerd door Daniël Niemeijer en Bas de Raad. Reservedoelman Gerhard Bolt, Robin Mijnheer, Job Kragt en William Kaminyoge namen plaats op de bank.
Wilsum begon goed aan de wedstrijd tegen Wijthmen. De ploeg zette op de juiste momenten druk en wist zo in gevaarlijke posities de bal te veroveren. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Wilsum een goede kans op de openingstreffer. Na een fraaie aanval over de rechterkant en een handig overstapje van Siedsma kreeg Gert Jan Sollie een enorme kans om Wilsum op voorsprong te schieten, maar zijn inzet ging recht op de doelman. Wijthmen, dat een vrij aardig elftal heeft, probeerde al combinerend tot kansen te komen, maar Wilsum verdedigde goed. Wilsum bleef de bovenliggende partij en kwam na ruim 20 minuten spelen op voorsprong. Na wederom goed druk zetten en een matige uittrap van de doelman kon Plette de bal opvangen. Hij kon ongehinderd opstomen richting doel en van dichtbij verschalkte hij de doelman: 1-0. De verdiende voorsprong voor Wilsum was een feit. Even later kreeg diezelfde Plette, wederom na een foutieve pass van de doelman, een kans op zijn tweede treffer, maar ditmaal ging zijn inzet over. Aan de andere kant was Wijthmen heel dicht bij de gelijkmaker, maar na een goede aanval belandde een kopbal op de paal. Aan de andere kant kreeg Wilsum vlak voor rust weer twee goede mogelijkheden op de 2-0, maar een inzet van Plette belandde op de doelman en vlak voor rust liet Siedsma een goede kans liggen. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft, waarin het veld hoe langer hoe slechter begon te worden, lag het wederom dicht bij elkaar. Wijthmen ging op jacht naar de gelijkmaker en Wilsum loerde op de tweede treffer. Van goed voetbal was weinig sprake, maar beide ploegen toonden een tomeloze inzet. Na een uur werd de sterk spelende Siedsma vervangen door William Kaminyoge. Vlak na zijn invalbeurt kreeg William een enorme kans op de 2-0. De doelman moest een schot van Plette lossen, Kaminyoge reageerde attent, omspeelde de doelman, maar zijn inzet was te slap dat de bal van de lijn kon worden gegleden. Zo bleef de beslissing uit. Na deze kans werd Wijthmen sterker en was het wachten op de gelijkmaker. Die volgde een kwartier voor tijd. De linksbuiten van de gasten omspeelde Byco Hoff en trok de bal voor. De bal belandde bij de tweede paal waar de rechtsbuiten geheel in vrijstaande positie de bal voor het inschieten had: 1-1. Eerlijk is eerlijk, de gelijkmaker was op dat moment verdiend. In het laatste kwartier, waarin Job Kragt nog in de ploeg kwam voor Bas de Raad, gingen beide ploegen op jacht naar de overwinning. Die kwam er uiteindelijk voor Wijthmen. Na een snelle uitbraak ging de rechtsbuiten op het doel van Chiel ten Hove af. De rechtsbuiten tikte de bal breed, maar Jan van Spijker kon de bal wegwerken. Toen de bal over de zijlijn was, klonk opeens een fluitsignaal van de scheidsrechter. Chiel ten Hove zou de rechtsbuiten van de gasten onderuit hebben gekegeld en dus kende de scheidsrechter een strafschop toe. Een werkelijk schandalige beslissing. Zoals al eerder vermeld; als het eenmaal tegenzit dan blijft dit vaak het geval. De strafschop werd binnen geschoten en de 1-2 was een feit. Direct na de aftrap was het bijna 2-2. Mark Holtland schoot de bal naar voren, de bal werd verlengd, maar van heel dichtbij verdween de bal niet in het doel, maar net naast. Even later klonk het eindsignaal. Een wrange nederlaag voor Wilsum was het gevolg. In deze fase zit het enorm tegen met vandaag als absoluut dieptepunt.

Maar goed, de volgende wedstrijd wacht al weer. Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij Dieze West. Misschien dat Wilsum dan weer eens de 3 punten kan pakken. Tot dan!