Datum

28 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Wilsum is zaterdag opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. De oranjehemden waren de eerste helft de betere ploeg, maar verzuimden weg te lopen na een ruime marge. In de tweede helft kantelde de wedstrijd na een enorme blunder van Plette. EZC drukte door en bracht Wilsum de tweede nederlaag op rij toe: 1-2.

Waar na de wedstrijd van vorige week tegen Zalk al werd vermeld dat het blessurespook om de hoek kwam zetten, daar werd het deze week alsmaar erger voor Wilsum. John Veenstra had na de ontmoeting met Zalk zijn ribben gekneusd en kon niet spelen. Ook captain Gert Jan Sollie en Wim van Spijker moesten wegens diverse blessures verstek laten gaan. Voor de wedstrijd waren Mark Holtland, Bas de Raad en Patrick Plette ook nog een vraagteken, maar alle drie konden starten. Wilsum startte met Chiel ten Hove in het doel. Robin Mijnheer, Byco Hoff, Mark Holtland en Erik Barneveld vormden de achterhoede. Alwin vd Wetering, Patrick Plette en Jurre Heldoorn stonden op het middenveld. Spits Jan van Spijker werd geflankeerd door Sonke de Velde en Bas de Raad. Op de bank namen Jesse Riezebos, Jos Holtland, Jelmer Sollie, Harmen Siedsma en William Kaminyoge plaats.

Wilsum startte voortvarend aan het duel. De ploeg had de wind in de rug, letterlijk en figuurlijk. Al vroeg leken de oranjehemden op voorsprong te komen. Na een goede diepe pass op Sonke de Velde ging De Velde op de doelman af. De Velde omspeelde de doelman en leek te gaan scoren, maar zijn inzet werd nog van de lijn gehaald. Even later was het wederom De Velde die gevaarlijk werd. Wederom werd hij weggestuurd, maar de doelman bracht redding. In de rebound was Heldoorn zeer attent en hij bracht Wilsum verdiend op voorsprong: 1-0. Vlak na de 1-0 was Wilsum dichtbij de 2-0, maar een kopstoot van Van Spijker ging net over. De gasten merkten dat het op deze manier niet ging werken en dus ging men meer en meer fysiek spelen. De warrig leidende scheidsrechter stond dit toe. Wilsum had al met diverse blessures te maken en na 20 minuten spelen kwam daar weer een blessuregeval bij. Robin Mijnheer moest de strijd staken en werd vervangen door Jelmer Sollie. Wilsum bleef de bovenliggende ploeg, maar toch kregen de gasten een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een vrije trap kon een middenvelder koppen, maar Chiel ten Hove had een katachtige reflex en voorkwam de gelijkmaker. Even later leken de gasten opnieuw op gelijke hoogte te komen, maar dit keer plukte Ten Hove de bal van de voeten van de middenvelder van EZC en voorkwam hij wederom de gelijkmaker. Dit waren alle wapenfeiten van de gasten in het eerste bedrijf, want Wilsum bleef sterker. Nadat Wilsum snel omschakelde werd Heldoorn weggestuurd, maar zijn inzet in de korte hoek werd gekeerd door de goalie. Ook vlak voor rust counterde Wilsum andermaal, maar wederom trof een poging van Heldoorn geen doel. Zo werd de rust bereikt met een 1-0 ruststand.

In de rust gaf trainer Hondebrink aan dat Wilsum op moest passen. Men stond verdiend voor, maar een doelpunt van EZC kon de wedstrijd volledig op de kop zetten.

Aan het begin van de tweede helft ging EZC iets aanvallender spelen, maar heel gevaarlijk werd men niet. Hierdoor nam de frustratie bij de gasten zichtbaar toe. In de eerste helft had een middenvelder van EZC zich al laten gaan door Sollie en Van de Wetering een tikje in het gezicht te geven, maar in de tweede helft leek het volledig uit de hand te lopen. Na geduw en getrek in het strafschopgebied gingen Heldoorn en een speler van EZC naar de grond. Vervolgens trapte een speler van EZC Heldoorn op de doellijn. Iedereen zag het behalve de scheidsrechter. Hierdoor werd er dus niet opgetreden terwijl een rode kaart meer dan terecht was geweest. Het duel werd steeds grimmiger en de scheidsrechter verloor de controle over de wedstrijd. Vlak na de overtreding op Heldoorn werd Erik Barneveld wel op de bon geslingerd na een overtreding. EZC was de betere ploeg, maar Wilsum bleef eenvoudig overeind tot de 65e minuut; EZC kreeg een hoekschop te nemen. Vanaf de linkerkant werd de bal ingedraaid. Plette stond bij de eerste paal en was in de veronderstelling dat de bal naast ging en liet de bal lopen, maar dit was een volledige misrekening. De bal ging niet naast, maar verdween in het doel: 1-1. Een ongekend grote fout van Plette en zo stond toch plotseling de gelijkmaker op het bord. Nu viel er na de wedstrijd van alles te zeggen over de scheidsrechter van vandaag, maar de grootste fout van de middag kwam op naam te staan van Plette. Na de 1-1 drukten de gasten, gesteund door deze onverwachte gelijkmaker, Wilsum verder na achter. Even later volgde de 1-2. Wilsum ging niet verstandig om met een luchtduel waardoor de rechtsbuiten ontsnapte. Zijn voorzet werd van dichtbij, al dan niet in buitenspelpositie, van dichtbij binnen getikt: 1-2. Er werd niet gevlagd voor buitenspel waardoor deze treffer werd goedgekeurd. Aan de andere kant werd er volop gevlagd en niet alleen voor buitenspel. De assistent-scheidsrechter van EZC bemoeide zich niet alleen met inworpen en buitenspel, maar ook met overtreding, het goed ingooien op de plek en nog veel meer. Gelukkig kreeg de scheidsrechter op tijd in de gaten dat zijn assistent constant vlagde en dus liet hij hem terecht meerdere malen staan. Toch kon Wilsum hier, met name in de persoon van De Velde, niet van profiteren. Vaak werd er net op tijd ingegrepen. Een kwartier voor tijd kon Sollie de wedstrijd niet uitspelen en werd hij vervangen door Jos Holtland. Even later werd Siedsma in de ploeg gebracht voor Byco Hoff; Wilsum ging alles of niets spelen. Siedsma leek Wilsum een punt te bezorgen, maar zijn treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Er werd nog voldoende tijd bij getrokken, maar Wilsum wist de gelijkmaker niet meer te produceren. Zo ging Wilsum onnodig met 1-2 onderuit en verliest het de aansluiting met de subtop.

Volgende week wacht Wilsum een zware wedstrijd in Stadshagen tegen CSV. De laatste jaren heeft Wilsum daar alleen maar verloren, dus er kan worden gesproken van een echte angstgegner. Maar de eerste overwinning op CSV in Stadshagen komt steeds dichterbij. Vandaag was de inzet al een stuk beter dan vorige week en als Wilsum dit volgende week weer kan opbrengen dan is een goed resultaat zeker mogelijk. Tot dan!