6 - 0

Mannen, 1, 4e klasse C

21 oktober 2017 14:30

Onbekend

Wilsum is zaterdag tegen een enorme zeperd aangelopen. Na de winst in de derby tegen 's-Heerenbroek van vorige week ging men vandaag met liefst 6-0 onderuit tegen Zalk. Een pijnlijke maar wel verdiende nederlaag. Door deze nederlaag zakt Wilsum op de ranglijst en staat het nu zevende.

Na de verdiende overwinning van vorige week reisde Wilsum met het nodige vertrouwen af naar Zalk. In de wetenschap dat men vorige week goed had gevoetbald en men vaak wint tegen Zalk was het vertrouwen op wederom 3 punten volop aanwezig. Wel kwam deze week het blessurespook om de hoek zetten bij de oranjehemden. Jelmer Sollie was al geblesseerd en deze week meldden Harmen Siedsma en Patrick Plette zich ook in de ziekenboeg. Hierdoor moest Maikel Hondebrink noodgedwongen veranderingen aanbrengen in het basiselftal. Chiel ten Hove startte wederom op doel. De achterhoede bestond wederom uit Robin Mijnheer, Wim van Spijker, Mark Holtland en John Veenstra. Byco Hoff verving Plette op het middenveld. Verder stonden hier captain Gert Jan Sollie en Alwin vd Wetering opgesteld. De voorhoede bestond uit Job Kragt, Jurre Heldoorn en Bas de Raad. Gerhard Bolt, Jan van Spijker, Erik Barneveld en Sonke de Velde namen plaats op de bank.

Zalk startte vanaf minuut 1 beter dan Wilsum. Wilsum wilde druk zetten op de tegenstander, maar de linies lagen veel te ver uit elkaar waardoor Zalk hier makkelijk tussendoor kon combineren. Al vroeg kreeg men de eerste kans, maar Chiel ten Hove bracht redding. Na amper 4 minuten op de klok was het alsnog raak. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door de spits simpel binnen getikt: 1-0. Wilsum kwam vorig jaar ook vroeg op achterstand en kon de wedstrijd toen nog kantelen, maar dat zat er vandaag geen seconde in. Wilsum was zoekende en Zalk bleef de bovenliggende partij. Het was aan Chiel ten Hove te danken dat Zalk in de eerste 10 minuten niet nog een keer scoorde. Na 25 minuten spelen volgde de logische 2-0. De middenvelder van Zalk, met een fantastische trap, kreeg alle kans van Wilsum om te schieten en vanaf de rand van het strafschopgebied mikte hij de bal in de kruising: 2-0. Vlak na de 2-0 was het al bijna 3-0, maar de linksbuiten schoot net naast. Na ruim een half uur spelen scoorde hij alsnog. Na een vlot lopende combinatie door het hart van de verdediging rondde de linksbuiten beheerst af: 3-0. Vlak voor rust viel ook nog de vierde treffer. Een identieke treffer in vergelijking met het eerste doelpunt: een voorzet vanaf de linkerkant en de spits die bij de eerste paal binnen kon tikken: 4-0. Een enorme afgang dreigde.

Hondebrink bracht logischerwijs 2 nieuwe jongens binnen de lijnen: Jan van Spijker en Erik Barneveld vervingen Byco Hoff en Robin Mijnheer. Vlak na rust had Wilsum een kleine opleving en kreeg het een kans via Job Kragt, maar zijn kopbal eindigde in de handen van de doelman. Aan de andere kant was de spits dichtbij zijn derde treffer van de middag, maar hij schoot de bal op de lat. Na een uur spelen moest Hondebrink opnieuw noodgedwongen wisselen. John Veenstra kon na een luchtduel niet meer verder en dus kwam Sonke de Velde in de ploeg. Hopelijk voor John en Wilsum is zijn blessure niet te ernstig. De tweede helft kabbelde rustig voort; Wilsum zat totaal niet in de wedstrijd en Zalk leek het wel welletjes te vinden. Toch werd de score nog naar 6-0 getild. De spits van Zalk noteerde zijn derde treffer van de middag door Chiel te verschalken met een droge schuiver: 5-0. De laatste 10 minuten moest Wilsum met een man minder verder; na een botsing kon Job Kragt de wedstrijd niet hervatten en omdat Wilsum al driemaal had gewisseld moest men de laatste 10 minuten verder met 10 man. In blessuretijd volgde voor de thuisploeg de kers op de taart. De linksbuiten omspeelde 4 Wilsummers en schoot vervolgens hard binnen: 6-0. Een ongekend hard pak slaag voor Wilsum wat het volledig op zichzelf afriep. Na jaren van goede resultaten tegen Zalk kwam hier keihard een eind aan. Zalk was vele malen feller, Wilsum was slordig in balbezit en de linies lagen veel te ver uit elkaar. Een pijnlijke conclusie, maar het is aan Wilsum om hier snel van te leren.

Volgende week neemt Wilsum het in eigen huis op tegen EZC. Het is aan Wilsum om zich te revancheren voor deze pijnlijke nederlaag en zo snel mogelijk het goede gevoel weer op te pakken. Tot volgende week!