5 - 0

Mannen, 1, 4e klasse C

30 september 2017 14:30

Onbekend

Wilsum is zaterdag hard onderuit gegaan in Heerde. Tegen SEH had Wilsum heel weinig in te brengen en mocht het nog blij zijn dat het bij slechts 5-0 bleef. Na het knappe gelijkspel van vorige week is het aan Wilsum om zich snel weer te herpakken.

Wilsum reisde met vertrouwen af na Heerde. Na het knappe gelijkspel van vorige week wilde het vandaag wederom stunten door een of meerdere punten mee te nemen naar huis. Wilsum kende een tweetal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Byco Hoff en Daniël Niemeijer zagen hun sterke invalbeurt van vorige week bekroond met een basisplaats. Dit ging ten koste van Robin Mijnheer en Sonke de Velde, laatstgenoemde moest geblesseerd afhaken. De volledige basis bestond uit Chiel ten Hove, Byco Hoff, Mark Holtland, Wim van Spijker, John Veenstra, Patrick Plette, Gert Jan Sollie, Jurre Heldoorn, Daniël Niemeijer, Harmen Siedsma en Bas de Raad. Gerhard Bolt, Jan van Spijker, Robin Mijnheer, Alwin vd Wetering en Jos Holtland namen plaats op de bank.

Al vanaf het eerste fluitsignaal werd Wilsum onder druk gezet. Binnen de minuut kreeg de thuisploeg een kans op de vroege openingstreffer, maar Wim van Spijker kon een voorzet net op tijd wegwerken. Een aantal minuten later was het alsnog raak. Uit een hoekschop werd richting doel gekopt. De bal leek over te gaan, maar viel plotseling naar beneden en liet Chiel kansloos: 1-0. Wilsum had grote moeite met de beweeglijke middenvelders en zelf kon men de bal moeilijk in de ploeg houden. Toch werd men een keer gevaarlijk. Harmen Siedsma draaide in het strafschopgebied weg bij 2 tegenstanders en werd gevloerd. Iedereen zag hier een penalty in behalve de scheidsrechter. Ook eindigde een vrije trap van Mark Holtland nog in de handen van de doelman. Maar verder was het SEH dat de klok sloeg. Het was dan ook niet verrassend dat het even later al 2-0 stond. De rechtsbuiten van de gasten kon makkelijk ontsnappen, trok de bal voor en van dichtbij werd raak geschoten: 2-0. In het laatste kwartier van de eerste helft raakte de thuisploeg nog de lat en de paal met 2 afstandsschoten. Vlak voor rust viel alsnog de 3-0. SEH ontsnapte via de linkerkant, de bal werd voorgetrokken van dichtbij in het dak van het doel geschoten: 3-0. De definitieve beslissing leek voor rust al te zijn gevallen. Na de rust wilde Wilsum met name eerst de schade beperken om van daaruit op jacht de gaan naar de treffer, maar SEH liet dit niet toe. Wilsum kwam beter voor de dag dan in het eerste bedrijf en gaf minder weg. Men stond compact zoals men dit ook in de voorbereiding al had gedaan en SEH had nu een stuk meer moeite om tot kansen te komen. Na een uur spelen werden Jan van Spijker en Alwin vd Wetering in de ploeg gebracht. Zij vervingen Harmen Siedsma en Daniël Niemeijer. Jurre Heldoorn verhuisde naar de rechtsbuiten en Alwin kwam op het middenveld terecht. Voor Alwin betekende dit zijn eerste minuten van het seizoen, nadat hij in de voorbereiding getrouwd was en op huwelijksreis was geweest. Al stond Wilsum een stuk beter, na 70 minuten viel toch de 4-0. Een identieke treffer in vergelijking met de tweede treffer. Een middenvelder ging diep, kreeg de bal goed aangespeeld, trok de bal voor en van dichtbij was het raak: 4-0. Even later werd het ook nog 5-0 toen SEH er snel uitkwam en Wilsum op snelheid werd afgetroefd. Na deze treffer maakte Jos Holtland zijn officiële debuut in het eerste door in het veld te komen voor Bas de Raad. Het was een van de weinige hoogtepunten aan de kant van Wilsum in een verder matig duel. SEH liet zien een sterke ploeg te zijn en Wilsum kwam er simpelweg niet aan te pas, ook omdat men zelf niet goed in de wedstrijd zat.

Volgende week neemt Wilsum het op tegen Storica. Hopelijk kan Wilsum dan de eerste overwinning van het seizoen behalen. Tot dan!