Kleine nederlaag Wilsum tegen VIOS Vaassen

22 augustus 2015 14:30

Scheidsrechter

Wolterink, R.G.J.

Onbekend

Wilsum heeft ook het 2e bekerduel verloren. Na de geflatteerde nederlaag in en tegen Zalk (5-2) was ditmaal VIOS Vaassen met 1-3 te sterk voor de ploeg van trainer Maikel Hondebrink. Toch kon Wilsum het veld met opgeheven hoofd verlaten, want een kleine nederlaag tegen een tweedeklasser is zeker geen verkeerd resultaat.

Wilsum startte vandaag met Gerhard Bolt op doel. Demian Bos, John Veenstra, Patrick Plette en Erik Barneveld vormden de achterhoede. Het middenveld bestond uit Arjen Boeve, Gert Jan Sollie en Henri vd Wetering. Harmen Siedsma stond in de spits opgesteld en werd geflankeerd door Jurre Heldoorn en Robin Mijnheer.

Vooraf was besproken om zo compact mogelijk te gaan staan bij balbezit van VIOS en proberen om via een counter gevaarlijk te worden. In de beginfase had Wilsum het lastig; VIOS zette, zoals vooraf verwacht, meteen druk en ging op zoek naar een vroege openingstreffer. Het was aan doelman Gerhard Bolt te danken dat Wilsum niet vroeg op achterstand kwam en ook de lat bracht tweemaal redding bij pogingen van VIOS. Wilsum stond goed opgesteld en na het moeizame eerste kwartier kreeg Wilsum steeds meer grip op de aanvallen van VIOS. Toen de scheidsrechter na 25 minuten spelen floot voor een drinkpauze wegens de enorme hitte, stond de brilstand nog steeds op het scorebord; een prima prestatie van de oranjehemden. Vlak na de drinkpauze viel dan toch het doelpunt. Na een crosspass vanaf de rechterkant van VIOS was het Demian Bos die dacht de bal te kunnen laten lopen, omdat hij van mening was dat er geen VIOS-speler meer achter hem stond. Helaas was dit wel het geval en dus kon men doorlopen richting Gerhard Bolt. Wilsums doelman werd omspeelt en de bal werd in het dak van het doel geschoten: 0-1. Na deze achterstand bleef Wilsum goed in de organisatie staan. Iedereen knokte voor elke meter en zo probeerde men het VIOS zo moeilijk mogelijk te maken. Sterker nog, 10 minuten na de openingstreffer kwam Wilsum weer op gelijke hoogte. Na een lange bal van achteruit won Harmen Siedsma het kopduel en zag Wilsums nummer 9 de bal voor zijn voeten vallen. Zonder na te denken ramde hij de bal richting doel en zag hij hoe de doelman van VIOS zich verkeek: 1-1. Een zeer knap doelpunt van Harmen Siedsma waardoor Wilsum weer naast VIOS kwam. De laatste minuten voor rust raakten de gasten steeds meer gefrustreerd, omdat het maar niet door de hechte defensie van Wilsum wist te komen. Zo werd de rust bereikt met een 1-1 tussenstand.

In de rust kreeg Wilsum de complimenten voor de vertoonde strijdlust. De tactiek die vooraf was bepaald werd prima uitgevoerd, met name bij balbezit van VIOS.

Aan het begin van de tweede helft probeerde VIOS een tandje bij te schakelen om zo te proberen Wilsum kapot te spelen. Toch lag het baltempo nog te laag bij de gasten om het Wilsum echt lastig te maken. Na 10 minuten spelen in het tweede bedrijf ontsnapte Wilsum. De ingevallen linksbuiten van VIOS dribbelde het strafschopgebied in en werd gevloerd door Demian Bos, maar de scheidsrechter vond dit niet genoeg voor een strafschop, tot grote frustratie bij de gasten uit Vaassen. Na een uur spelen nam VIOS opnieuw de leiding. Een afgeslagen corner werd opnieuw voor de goal geslingerd, Gert Jan Sollie schampte de bal licht waardoor de bal precies op het hoofd viel van een van de VIOS-spelers en van dichtbij kon de bal worden ingekopt: 1-2. Enkele minuten later viel de definitieve beslissing. Een voorzet vanaf de rechterkant kwam ongelukkig op de hand van Patrick Plette terecht. De scheidsrechter vond het ditmaal wel voldoende om een strafschop te geven. Gerhard Bolt, die toch bekend staat als een echte penalty-killer, was ditmaal kansloos: 1-3. In de laatste 10 minuten kwam Jan van Spijker nog in het veld voor Gert Jan Sollie. Tot echt grote mogelijkheden kwam Wilsum niet meer, alleen Harmen Siedsma probeerde het nog een keer van ver, maar zijn schot kon de doelman niet verontrusten. Aan de andere kant was VIOS nog heel dicht bij een vierde treffer. Een hoekschop werd richting de linksback getrapt die de bal in een keer uit de lucht volleerde richting het doel. Fortuinlijk genoeg voor Wilsum belandde de bal op de lat. Een prachtpoging, dat dient gezegd te worden. Na 92 minuten spelen floot de scheidsrechter voor de laatste keer deze middag. Zoals verwacht een overwinning voor VIOS, maar bij Wilsum was men, ondanks de nederlaag, tevreden met de getoonde strijdlust en het geringe aantal tegendoelpunten.

Aanstaande dinsdag staat het laatste bekerduel op het programma. Wilsum ontvangt dan vv Heerde. Aanvang van dit duel is 19:30 uur. Hopelijk tot dan!