2 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Maat, H.

Onbekend

Na de absolute afgang tegen Wijthmen is Wilsum er opnieuw niet in geslaagd punten te pakken. Op het eigen sportpark ging de ploeg van trainer Maikel Hondebrink onderuit tegen de ex-club van de trainer; EDON won met 1-2. Ondanks de 6e nederlaag op rij geeft deze wedstrijd de Wilsumse burger weer moed. Het veldspel was stukken beter evenals de inzet. Na een half uur spelen nam EDON de leiding, maar enkele minuten later zette Gert Jan Sollie beide ploegen weer naast elkaar. Aan het begin van de tweede helft viel de laatste treffer.

Na de afgang tegen Wijthmen staken spelers en technische staf de koppen bij elkaar om samen afspraken te maken over hoe het restant van het seizoen gespeeld gaat worden. Samen proberen om een goede basis te leggen voor volgend seizoen is de opdracht. Van achteruit weer voetballen met een roulerend middenveld om zo het verschil te maken, dat was de opdracht van vandaag en de opdracht voor de rest van het seizoen. Wilsum startte vandaag met Gerhard Bolt in het doel. John Veenstra, Patrick Plette, Wim van Spijker en Erik Barneveld vormden de achterhoede. Wim van Spijker startte voor het eerst dit seizoen in de basis en verwees Robin Mijnheer naar de bank. Arjen Boeve, Alwin vd Wetering en Jan van Spijker vormden het middenveld en de voorhoede bestond uit Diederik Folkers, Harmen Siedsma en Gert Jan Sollie. Naast Mijnheer namen Bernard van der Kamp en Johnny de Velde Harsenhorst plaats op de bank. Laatstgenoemde speler is na lang blessureleed weer terug. Daarentegen is Henri vd Wetering uitgeschakeld door een knieblessure en verder is ook Jurre Heldoorn al een hele tijd afwezig.

Op een hobbelig veld verschenen beide ploegen scherp aan de start. Wilsum probeerde van achteruit op te bouwen en EDON probeerde gevaarlijk te worden via de levensgevaarlijke voorhoedespelers. Het lukte Wilsum een aantal keren heel aardig om van achteruit op te bouwen en vervolgens gevaarlijk de worden via de rechterkant waar Diederik Folkers zijn directe tegenstander een heel vervelende middag bezorgde. De rechtsbuiten van Wilsum zorgde met zijn snelheid voor veel gevaar. Aan de andere kant moest Wilsum constant alert zijn op de gevaarlijke spitsen van de Zwollenaren, maar John Veenstra en Erik Barneveld lieten zien uitstekende mandekkers te zijn. Zo ontstond een leuk duel waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden, maar er vond weinig gevaar plaats voor beide doelen. Een vrije trap van EDON op een aardige plek ging hoog over en aan de andere kant verdween een poging van Arjen Boeve ruim naast het doel. De eerste echt grote kans van de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op. Een middenvelder van EDON zette een combinatie op met een voorhoedespeler, kapte Wim van Spijker uit en schoot vervolgens met links in de korte hoek. Via doelman Bolt en de lat verdween de bal in het doel: 0-1. Waar na de achterstand tegen Wijthmen het hele elftal van Wilsum als een kaartenhuis in elkaar stortte, daar richtten de Wilsummers zich nu juist op na de tegentreffer. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker. Gert Jan Sollie kon profiteren van balverlies in de defensie van EDON en rondde vervolgens uitstekend af: 1-1. In de resterende 10 minuten van de eerste helft werd er niet meer gescoord en zo stond er 1-1 op het scorebord na 45 minuten voetballen.

In de rust liet trainer Maikel Hondebrink zijn voldoening blijken; er stond vandaag weer echt een team, verdedigend stond het goed en er werden enkele leuke aanvallen op de mat gelegd. Als Wilsum dit door kon trekken dan konden er vandaag zeker punten gepakt worden.

Aan het begin van de tweede helft zakte Wilsum te ver in en namen de gasten direct het initiatief. Wilsum kwam onder druk te staan en in de 52e minuut nam EDON opnieuw de voorsprong. Na een combinatie rond het strafschopgebied kon de bonkige spits van EDON veel te makkelijk wegdraaien en vervolgens scoren: 1-2. Na de hernieuwde voorsprong van EDON ontspon zich een boeiend gevecht. Wilsum zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren en EDON loerde op de counter. De Zwollenaren waren dicht bij de 1-3; na een steekbal kwam doelman Bolt te laat en probeerde de spits de bal van afstand in het lege doel te tikken, maar de bal ging net naast. Aan de andere kant kreeg Wilsum een mogelijkheid via Gert Jan Sollie, maar hij schoot wild over. In de laatste 20 minuten ging Wilsum meer en meer druk zetten; Wim van Spijker schoof door naar het middenveld en Wilsum ging achterop met 3 verdedigers spelen in de hoop zo gevaarlijk te worden. De bal werd nu sneller het strafschopgebied ingepompt waar Jan van Spijker naast Harmen Siedsma in de spits was gaan staan. Maar veel te vaak was de voorzet onnauwkeurig, waardoor Wilsum vaak niet gevaarlijk kon worden. Het laatste kwartier werd de moe gestreden Diederik Folkers vervangen door Robin Mijnheer. Folkers kan terugkijken op een uitstekend duel. In de absolute slotfase kreeg Wilsum nog een aantal corners en vrije trappen te nemen, maar ook ditmaal liet de nauwkeurigheid bij de voorzet te wensen over. In de blessuretijd, die 6 minuten duurde, kreeg EDON nog een enorme kans om het duel te beslissen; na miscommunicatie tussen John Veenstra en Gerhard Bolt schoot de spits van EDON op de paal. Aan de andere kant ontstond na een hoekschop van Alwin vd Wetering nog een scrimmage voor het doel van EDON, maar de bal kon worden weggewerkt. Vervolgens kon Alwin vd Wetering de bal nogmaals voorzetten, maar in plaats van de bal bij de tweede paal te leggen waar diverse Wilsummers klaar stonden om de bal in te knikken, verdween de voorzet van Van de Wetering over de achterlijn. Wilsum probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren, maar helaas zat dit er niet meer in. Na 96 minuten spelen klonk het eindsignaal van de scheidsrechter. Helaas opnieuw een nederlaag, maar het gevoel bij de spelers was toch heel anders dan na de wedstrijd tegen Wijthmen. Er stond vandaag weer een echt team en er werd naar de mogelijkheden gevoetbald. Helaas leverde dit vandaag nog geen punt(en) op, maar als Wilsum dit door kan zetten dan worden er dit jaar zeker nog punten gehaald.

Dit zal dan volgende week moeten tegen vv Kampen. De Kampenaren kennen een goed seizoen en strijden nog mee om plek 4. De ploeg won zelfs met 3-2 van koploper Swift. Dus Wilsum kan de borst natmaken. Maar tot nu toe is de ploeg nog ongeslagen in derby's en de wedstrijd tegen EDON biedt zeker perspectief. Over een week weten we of Wilsum er in is geslaagd om weer eens 3 punten te pakken. Tot volgende week!