Scheidsrechter

Maat, H.J.

Accommodatie

Onbekend

Wilsum heeft zaterdag slechte zaken gedaan in de strijd om een subtopplek op de ranglijst. Op bezoek bij Reaal Dronten ging de ploeg met 4-1 onderuit, waardoor de voorsprong van de ploeg uit Dronten op Wilsum is opgelopen tot 5 punten. De eerste helft was de thuisploeg de gevaarlijkste ploeg en kwam men ook verdiend op 1-0. Meteen na de rust maakte Diederik Folkers de gelijkmaker, maar uiteindelijk gingen de gastheren er met de overwinning vandoor. Zo moet Wilsum pas op de plaats maken in de strijd om een hogere notering op de ranglijst.

Reaal Dronten - Wilsum, voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Voor aanvang van het duel was het verschil 2 punten in het voordeel van Reaal Dronten. Als Wilsum vandaag kon winnen van Reaal dan ging het over Reaal heen op de ranglijst en had het aansluiting met de ploegen die strijden voor de titel 'the best of the rest.' De top drie staat inmiddels wel vast al is de volgorde nog onbekend. De ploegen onder Olympia, Batavia en Swift zullen onderling uit moeten maken wie er als nummer 4 eindigt. Wilsum startte vandaag met Gerhard Bolt op doel. De achterhoede bestond uit de bekende namen: Robin Mijnheer, John Veenstra, Patrick Plette en Erik Barneveld. Alwin vd Wetering en Arjen Boeve waren, zoals gewoonlijk, de controleurs op het middenveld en ook Gert Jan Sollie stond op het middenveld. Henri vd Wetering, Harmen Siedsma en Diederik Folkers, die sinds lange tijd weer in de basis startte, vormden de voorhoede. Reservekeeper Julian Plette zat op de bank evenals Wim van Spijker, Bernard van der Kamp en Dennis vd Wetering. Wilsum koos ervoor om hoog druk te zetten, omdat in het vorige onderlinge duel met name de achterhoede van Reaal een onzekere indruk maakte. Door hoog druk te zetten kon Wilsum meer in de duels komen en dat is een sterk wapen van de Wilsummers.

Vanaf het begin was de thuisploeg de bovenliggende partij. Wilsum zette wel hoog druk, maar kwam vaak een stap te laat, waardoor de gastheren teveel ruimte kregen om te voetballen. Wilsum stond niet compact genoeg, waardoor met name de middenvelders enorme ruimtes moesten belopen. Al vroeg in het duel kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheden, maar constant kwam doelman Gerhard Bolt als winnaar uit de strijd. Aan de andere kant werd Wilsum enkele keren gevaarlijke via uitvallen van de snelle flankspelers Henri vd Wetering en Diederik Folkers. Een aantal keren kon de bal voor het doel worden geslingerd, maar helaas voor Wilsum was de bezetting voor het doel te mager om echt tot een goede mogelijkheid te komen. Het meest gevaarlijke moment ontstond nadat Henri vd Wetering was ontsnapt aan de linkerkant. De linksbenige aanvaller van Wilsum loste een vlammend schot, maar zag de bal naast het doel verdwijnen. John Veenstra was ook nog dicht bij een treffer, maar zijn vrije trap ging een meter naast het doel van Reaal. Maar, zoals al eerder gezegd, was Reaal de bovenliggende partij en kreeg die ploeg de beste mogelijkheden. Sterk keeperswerk van Gerhard Bolt hield Wilsum de eerste helft op de been. Het was dan ook een enorme aderlating voor Wilsum dat Bolt na een half uur de strijd moest staken. Na een steekpass kwam Bolt razendsnel uit het doel om de bal weg te werken, maar tijdens het wegschieten van de bal kreeg Bolt een lelijke tik op de enkel. Na even doorzetten van Bolt bleek toch dat verder spelen onmogelijk was. Noodgedwongen werd hij gewisseld en maakte Julian Plette zijn eerste officiële minuten voor Wilsum 1. Plette stond nog geen 2 minuten op doel of hij kon de bal al uit het net vissen. Wilsum veroverde de bal aan de linkerkant van het veld en leek snel te kunnen counteren, maar Erik Barneveld treuzelde zolang dat hem de bal werd afgesnoept. In plaats van een counter van Wilsum kon Reaal snel oprukken richting het doel van Julian Plette. De bal werd breed gelegd en vervolgens simpel in het doel geschoten: 1-0. Een onnodige tegengoal, maar dit zou helaas niet de laatste onnodige tegengoal worden deze middag. Na de voorsprong werd geen van beide ploegen nog echt gevaarlijk en zo werd de rust bereikt met een 1-0 stand.

In de rust vroeg trainer Maikel Hondebrink zich af waarom Wilsum het zo moeilijk had. De spelers gaven aan dat de ruimte tussen de aanval en de verdediging te groot was, waardoor de middenvelders van Wilsum enorme ruimtes moesten opvullen. Ook kwam men telkens een stap te laat, waardoor er van drukzetten weinig terecht kwam. Gelukkig stond het pas 1-0 en had Wilsum nog alle kans om een goed resultaat uit Dronten mee te nemen.

De eerste minuut na rust gaf de Wilsumse burger moed. Henri vd Wetering ontsnapte aan de linkerkant van het veld en trok de bal voor. Diederik Folkers reageerde heel attent en bij de eerste paal tikte bij de bal in het doel: 1-1. Een heerlijke start voor Wilsum zo vlak na de rust. Even leek het alsof Wilsum de wedstrijd naar zich toe trok, maar helaas was dit niet het geval. De thuisploeg bleef de gevaarlijkste ploeg en creëerde enkele goede mogelijkheden. Een kopbal verdween naast het doel van Plette en even later dacht de rood-zwarte formatie op voorsprong te komen, maar werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Het bleek uitstel van executie, want enkele minuten later was het alsnog raak. Wilsum reageerde heel apathisch op een indraaiende vrije trap, de spits van de Drontenaren profiteerde dankbaar en schoot de 2-1 tegen de touwen. Enkele minuten later werd de marge verdubbeld. Een vlotte aanval van de Drontenaren werd beheerst afgemaakt door de linksbuiten van de gastheren. Wilsum keek tegen een ruime achterstand aan en had nog 20 minuten om hier iets aan te doen. De oranjehemden gingen meer risico nemen en brachten Wim van Spijker in de ploeg voor Erik Barneveld. Van Spijker ging als extra spits fungeren en achterin ging Wilsum één-op-één spelen. Even later werd Bernard van der Kamp nog in het veld gebracht voor Diederik Folkers. Folkers kan, als een van de weinige Wilsummers, terugkijken op een sterk duel. Er ontstonden enkele mogelijkheden voor Wilsum om de aansluitingstreffer te noteren. John Veenstra stuitte met een vrije trap op de vuisten van de goalie en even later had Veenstra in het strafschopgebied net teveel tijd nodig om de bal te controleren. Ook Wim van Spijker, Alwin vd Wetering en Gert Jan Sollie namen het Drontense doel nog onder vuur, maar ook zij wisten de spanning niet terug te brengen in het duel. In blessuretijd werd de eindstand op 4-1 bepaald. Opnieuw een indraaiende vrije trap en dit keer was het Patrick Plette die zijn man liet lopen en zo werd de 4-1 op het scorebord gezet.

Een vervelende, maar dikverdiende nederlaag voor Wilsum. De ploeg van trainer Maikel Hondebrink krijgt de doelpunten te makkelijk tegen en dat brak de ploeg ook vandaag op. Voorin was de ploeg ook te onmachtig en derhalve kan worden gesteld dat de overwinning van de thuisploeg verdiend te noemen is. Bij een overwinning had Wilsum heel goede zaken kunnen doen op de ranglijst, maar door deze nederlaag en de resultaten op de andere velden, staat Wilsum nu negende op de ranglijst en is het uitzicht op plek 4 volledig verdwenen.

Volgende week wacht Wilsum opnieuw een zwaar duel. De ploeg gaat op bezoek bij de koploper, Swift'64. Eerder dit seizoen kwam Wilsum er niet aan te pas en verloor men met 0-5. Maar in deze klasse is een daverende verrassing niet uitgesloten, zo lieten 's-Heerenbroek en Kampen zien tegen Olympia'28. De ploeg uit Swifterbant heeft tot nu toe slechts eenmaal verloren, maar misschien kan Wilsum hen wel de tweede nederlaag van het seizoen gaan bezorgen. Dan zal het in ieder geval een stuk beter moeten. Tot volgende week!