28 november 2015 14:30

Scheidsrechter

Siertsema, J.K.S.

Onbekend

Wilsum is zaterdag tegen een kansloze nederlaag aangelopen. Op het eigen sportpark was titelkandidaat Olympia met 0-5 te sterk. In de eerste helft wist Wilsum lange tijd de nul te houden en kreeg de ploeg zelf ook nog kansen om tot scoren te komen. Aan het begin van de tweede helft werd het al snel 0-2 en kon de ploeg uit Hasselt uitlopen naar een 0-5 zege.

Voor Wilsum stond vandaag een lastige wedstrijd op het programma; Olympia kwam op bezoek. Olympia stond vooraf op een gedeelde koppositie en is een van de grote favorieten voor de titel in de 4e klasse C. Toch werd de afgelopen weken duidelijk dat er ook tegen Olympia kansen liggen. Wijthmen ging maar nipt onderuit en EDON wist zelfs met 2-3 te winnen in Hasselt. Dit in het achterhoofd hebbende, wist Wilsum dus dat er altijd mogelijkheden liggen, zelfs tegen een sterke tegenstander als Olympia. Bij Wilsum ontbraken diverse spelers. Ramon vd Wetering is opnieuw geblesseerd geraakt aan de knie en zal de komende weken niet in actie kunnen komen. Johnny de Velde Harsenhorst genoot van een weekend weg en was dus ook afwezig. Demian Bos was geschorst na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Kampen.

Gerhard Bolt was de logische vervanger van Ramon vd Wetering. Robin Mijnheer, Patrick Plette, John Veenstra en Erik Barneveld vormden de defensie. Arjen Boeve, Jurre Heldoorn en Alwin vd Wetering vormden, net als tegen Kampen, het middenveld. Ook de voorhoede bestond uit dezelfde spelers als de vorige wedstrijd; Henri vd Wetering en Gert Jan Sollie op de flanken en Harmen Siedsma in de spits. Julian Plette, Jan van Spijker, Diederik Folkers en Wiljan van Zuthem namen plaats op de bank. Hoe langer Wilsum de tegenstander van scoren af kon houden, hoe groter de kans was op een resultaat. Daarom besloot Wilsum om in te zakken en te loeren op de counter.
In de beginfase waren de gasten al heel dicht bij een doelpunt. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied spatte uiteen op de lat. Olympia nam meteen het initiatief. Met name op het middenveld had Olympia een aantal zeer beweeglijke spelers lopen en hier had Wilsum in de openingsfase moeite mee. De behendige rechtsbuiten van de gasten werd vaak gezocht en die liet zien over een goede actie te beschikken. Toch leidde dit niet tot heel grote kansen. Sterker nog, de grootste kans was voor Wilsum. Een indraaiende voorzet van Henri vd Wetering werd door de onzeker ogende doelman van Olympia gemist. Gert Jan Sollie kon daardoor bij de tweede paal koppen, maar zag de bal net naast gaan. Zo ontsnapte de koploper aan een achterstand. Vlak na deze kans namen de gasten alsnog de leiding. De linksbuiten van Olympia omspeelde Robin Mijnheer en trok de bal voor. De rechtsbuiten was inmiddels naar binnen gekropen en verraste Erik Barneveld door de bal bij de eerste paal in het doel te tikken: 0-1. Wie had gedacht dat Olympia nu door zou drukken had het mis. Direct na de aftrap was Wilsum heel dicht bij de gelijkmaker. John Veenstra stuurde Henri vd Wetering met een diepe pass weg. De voorzet van Van de Wetering werd half verwerkt door de doelman. Harmen Siedsma reageerde attent en schoot de bal richting doel, maar zijn inzet werd op de lijn gekeerd. Zo bleef het 0-1. Vlak voor rust leken de gasten op 0-2 te komen. Na een snelle counter werd de bal breed gelegd op de spits van de ploeg uit Hasselt. Die nam veel te veel tijd en dus kon Patrick Plette de bal nog net weg werken. Zo werd met een 0-1 stand de rust bereikt.

Trainer Maikel Hondebrink gaf in de rust aan dat Wilsum helemaal niet verkeerd bezig was. De ploeg legde veel energie in het veroveren van de bal, maar was daarna de bal wel te snel kwijt. Dit was een aandachtspunt voor de tweede helft. Maar zo lang Olympia nipt voor stond, was er nog van alles mogelijk.

Inderdaad, zo lang als Olympia nipt voor stond. Want na 2 minute in de tweede helft stond de 0-2 op het scorebord. De rechtsbuiten van de gasten trok de bal snel voor. Robin Mijnheer schatte de bal compleet verkeerd in en de linksbuiten van de gasten profiteerde optimaal en bracht de gasten op 0-2. Wilsum besefte dat het nu wel erg moeilijk ging worden om nog terug te komen in het duel. Toch leken de oranjehemden een enorme kans te krijgen op de aansluitingstreffer. Jurre Heldoon werd gevloerd, maar Wilsum voetbalde verder en de volledig vrijstaande Henri vd Wetering werd ingespeeld. Wilsums linksbuiten kon alleen op het doel afgaan, maar toen klonk het fluitsignaal; vrije trap Wilsum! Helaas gaf de dienstdoende arbiter geen voordeel en zo werd Wilsum een grote kans onthouden. De toegekende vrije trap werd door Henri vd Wetering in de muur geschoten. Vlak na dit moment gooide Olympia de wedstrijd definitief in het slot. Opnieuw stond de rechtsbuiten aan de basis van dit doelpunt. Zijn voorzet kon worden ingegleden door een van de middenvelders van Olympia; 0-3. Vlak na dit doelpunt werd Jan van Spijker in het veld gebracht voor Arjen Boeve, in de hoop om nog iets terug te kunnen doen. Maar in plaats van iets terug doen, werd de score verder uitgebreid. Eerst verwerkte Erik Barneveld een lange bal niet goed met zijn hoofd en kon de rechtsbuiten simpel door de defensie dribbelen en er 0-4 van maken. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-5. Doelman Bolt, die een aantal zeer goede reddingen verrichtte vanmiddag, trapte de bal wat ongelukkig uit. Olympia ving de bal op en kon zo richting het doel van Bolt lopen en de 0-5 aantekenen. Uiteindelijk bleef het bij 0-5. Een verdiende overwinning voor de gasten. Wilsum liet, in de eerste helft, 2 grote kansen onbenut. Maar verder was de ploeg uit Hasselt duidelijk de betere ploeg. Wilsum vocht voor elke meter, maar de kwaliteit van de tegenstander gaf de doorslag.

Volgende week neemt Wilsum het in Stadshagen op tegen CSV. Normaal gesproken heeft de ploeg van trainer Maikel Hondebrink dan meer kans op een overwinning. Hier wordt het ook hoog tijd voor, want Wilsum heeft de laatste 3 wedstrijden niet weten te winnen. Hopelijk gaat dit in Stadshagen wel lukken. Tot dan!