Scheidsrechter

Avci, I.

Accommodatie

Onbekend

Na de knappe overwinning van vorige week tegen Reaal Dronten (5-4) heeft Wilsum dit geen goed vervolg kunnen geven. In Windesheim domineerden de oranjehemden het grootste gedeelte van de wedstrijd. Verscheidene kansen werden gemist, maar na 70 minuten bracht Jurre Heldoorn via een benutte strafschop Wilsum verdiend op voorsprong. Vervolgens gaf Wilsum in 2 minuten tijd de voorsprong volledig weg en kon Henri vd Wetering met een late gelijkmaker Wilsum nog een punt bezorgen.

Wilsum kende een wijziging ten opzichte van het duel van vorige week; Wiljan van Zuthem, die vorige week zeer sterk inviel, verving Alwin vd Wetering op het middenveld. De rest van het elftal bleef intact. Wel zijn Erik Barneveld en Demian Bos inmiddels teruggekeerd van een welverdiende vakantie en is de selectie van Wilsum compleet. De vooraf besproken tactiek was duidelijk; druk zetten op de achterhoede van VSW en zelf uit de duels blijven door de bal snel te verplaatsen.

Wilsum begon sterk aan het duel; de ploeg van trainer Maikel Hondebrink zette inderdaad direct fanatiek druk op de achterhoede van de gastheren. Mede hierdoor kreeg Wilsum al vroeg een kansje, maar het schot van Henri vd Wetering ging over. Na 10 minuten spelen kreeg Wilsum opnieuw een aardige kans. Op de rand van het strafschopgebied werd Wiljan van Zuthem gevloerd en dus werd er terecht een vrije trap toegekend. John Veenstra ging achter de bal staan, maar zag zijn schot in de muur eindigen. Bij de overtreding op Van Zuthem, raakte desbetreffende speler geblesseerd aan zijn enkel. Een paar minuten later werd duidelijk dat hij niet verder kon en dus nam Alwin vd Wetering de plek van Wiljan van Zuthem over, op het middenveld. Helaas zou Van Zuthem niet het laatste blessuregeval zijn van deze middag. Ook na de komst van Alwin vd Wetering bleef het spelbeeld hetzelfde; Wilsum zette vroeg druk en kreeg mogelijkheden om op voorsprong te komen. De grootste mogelijkheid was voor Jurre Heldoorn. Na goed drukzetten leverde de doelman de bal in bij Heldoorn. Hij twijfelde geen moment en probeerde de bal over de doelman in het lege doel te schieten. Het schot ging over de doelman heen, maar helaas voor hem en voor Wilsum, ook over het doel. Toch was VSW de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. Eerst werd Gert Jan Sollie in het eigen strafschopgebied gevloerd, maar, zoals wel vaker deze middag, zag de scheidsrechter, dit over het hoofd en liet hij doorspelen. Doelman Vd Wetering, die tot op dat moment niets te doen had gekregen, reageerde attent. Een minuut later was de doelman van Wilsum kansloos op een afstandsschot, maar zag hij de bal op de paal uiteen spatten. Vlak voor rust kreeg Wilsum nog een goede mogelijkheid om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Een vrije trap van Henri vd Wetering kon door Harmen Siedsma worden verlengd, maar de doelman van VSW kon de bal pareren. In de nastoot ging het schot van Patrick Plette naast.

In de rust deelde trainer Hondebrink de complimenten uit aan zijn ploeg; de vooraf bepaalde tactiek werd goed uitgevoerd, alleen liet de afronding nog te wensen over. Ook gaf hij aan dat de buitenspelers, Henri vd Wetering en Jurre Heldoorn, het veld breder moesten houden om zo meer in balbezit te komen. Tevens was de rust een goede mogelijkheid om enkele spelers op te lappen. Robin Mijnheer, die een trap te verduren kreeg van de nummer 7 van VSW, werd aan zijn enkel geholpen en Patrick Plette aan zijn knie. Op dat moment konden deze spelers nog verder en dus vervolgde Wilsum de wedstrijd vol goede moed, in jacht op de voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft was de eerste kans opnieuw voor Wilsum. Alwin vd Wetering werd goed vrijgespeeld, maar zijn schot miste precisie. Ook een schot van Johnny de Velde Harsenhorst verdween naast het doel. Na 65 minuten spelen moest Wilsum voor de tweede keer noodgedwongen wisselen; Patrick Plette had dusdanig last van de knie dat hij niet meer verder kon. Jan van Spijker was zijn vervanger. Van Spijker ging op het middenveld spelen en Alwin vd Wetering zakte een linie terug. Een paar minuten later was het weer raak; Alwin vd Wetering ging door zijn enkel en moest ook noodgedwongen naar de kant. Zijn vervanger was Demian Bos. Vlak na deze laatste noodgedwongen ingreep kwam Wilsum alsnog op voorsprong. Arjen Boeve werd gevloerd in het strafschopgebied, de scheidsrechter floot dit keer wel en kende Wilsum een strafschop toe. Jurre Heldoorn schoot de strafschop koelbloedig in: 0-1. Na de 0-1 ging Wilsum opeens anders voetballen. In plaats van druk zetten op de achterhoede gingen de oranjehemden verder inzakken en zo kon VSW terugkomen in het duel. Een minuut of 10 na de openingsgoal stond het weer gelijk. Na een overtreding op Harmen Siedsma, waar zoals zo vaak deze middag niet voor werd gefloten, kon VSW in de aanval. John Veenstra maakte een overtreding net buiten het strafschopgebied. De toegekende vrije trap belandde fraai in het doel: 1-1. Enkele minuten later stond het duel helemaal op de kop. Na mistasten van John Veenstra kon de nummer 7 van VSW, die tot dan toe nog geen moment gevaarlijk was geweest, toeslaan. Hij omspeelde Ramon en schoof de bal in het lege doel: 2-1. Binnen enkele minuten gaf Wilsum de dikverdiende voorsprong volledig onnodig weg. Tijd om bij de pakken neer te gaan zitten was er niet; Wilsum moest vol op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, 5 minuten voor tijd. Jan van Spijker opende goed op Arjen Boeve die vrij stond aan de rechterkant. Hij omspeelde de man en gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Henri vd Wetering, die de bal rustig in kon schieten: 2-2! Na de gelijkmaker gingen beide ploegen nog vol voor de overwinning, maar gescoord werd er niet meer. Na 95 minuten voetbal floot de warrig leidende scheidsrechter voor het einde. Iedere Wilsummer was zich ervan bewust dat men 2 punten had verspild tegen VSW. Grote zorgen zijn er rond Alwin vd Wetering, Wiljan van Zuthem en Robin Mijnheer. Alle 3 de spelers zijn geblesseerd aan de enkel. Ook Patrick Plette viel geblesseerd uit met knieletsel. Heel verrassend is het niet dat Wilsum zoveel blessures opliep. VSW schuwde de duels niet; en aangezien de scheidsrechter veel te veel toeliet kon VSW meerdere schoppen uitdelen. Al met al was het dus een heel vervelende middag voor Wilsum tegen een hele vervelende tegenstander.

Tijd om te treuren is er niet, want volgende week staat de mooiste derby van de 4e klasse op het programma; Wilsum 's-Heerenbroek. Op deze dag, zaterdag 26 september, is het ook Burendag. Daarom zijn er weer tal van activiteiten georganiseerd op ons sportpark: De Wijde Blik. Hopelijk is Wilsum in staat om voor het eerst in bijna 2,5 jaar weer te winnen van de buren uit 's-Heerenbroek. Tot zaterdag!