Wilsum start tweede seizoenshelft met geflatteerde nederlaag

21 februari 2015 15:30

Scheidsrechter

Blokker, E.

Onbekend

Eindelijk! Na een aantal oefenwedstrijden en afgelaste competitiewedstrijden kon er vandaag weer competitievoetbal worden gespeeld. Op het eigen sportpark 'De wijde blik' ontving Wilsum nummer 2 Reaal Dronten. Eerder dit seizoen ging Wilsum met 4-3, onnodig, onderuit. Vandaag dus kans voor Wilsum om zich te revancheren en de tweede seizoenshelft goed te beginnen. Helaas liep het anders; de gasten namen met een 0-3 overwinning de punten mee naar Dronten.

Wilsum kende vandaag een groot aantal afwezigen. Sonke de Velde, Harmen Siedsma, Wiljan van Zuthem, Alwin vd Wetering, Ramon vd Wetering en Patrick Plette, allen waren ze niet beschikbaar vandaag. Alleen Wiljan van Zuthem en Harmen Siedsma lijken binnen afzienbare tijd weer beschikbaar te zijn voor trainer Jan Stoffer.

Gerhard Bolt startte in het duel vandaag. De achterhoede werd gevormd door Robin Mijnheer, John Veenstra, Johnny de Velde Harsenhort en Erik Barneveld. Gert Jan Sollie en Jan van Spijker vervulden de rol van centrale middenvelder waarbij ze op de flanken werden bijgestaan door Jurre Heldoorn en Machiel Kanis. Henri vd Wetering en René Dorgelo stonden in de spits. Door de vele afwezigen nam Julian Plette voor het eerst plaats op de bank bij Wilsum. Uit het tweede elftal namen Bernard van der Kamp en Arjen Boeve plaats op de bank en routinier Aske Riezebos was ook weer opgetrommeld om zo toch met een volwaardige selectie aan de aftrap te verschijnen.

Na een aftastend begin volgde het eerste noemenswaardige moment na 7 minuten. Uit een drietal corners van René Dorgelo werden Jan van Spijker en Gert Jan Sollie gevaarlijk, maar het schot van captain Van Spijker kon de doelman niet verontrusten. Aan de andere kant was Reaal dicht bij de openingstreffer; een vrije trap belandde via de Wilsumse muur op de lat. Enkele minuten later was Reaal opnieuw dicht bij het eerste doelpunt van de middag, maar Gert Jan Sollie kopte van dichtbij een schot over zijn eigen doel en redde daarmee de oranjehemden. In deze fase van de wedstrijd was het wachten op de treffer van de gasten, maar ook na 19 minuten stond de brilstand nog op het scorebord, omdat de paal redding bracht bij een inzet van één van de spitsen van Reaal Dronten. Nadat Wilsum deze moeilijke fase had overleefd, kwam het zelf beter in het spel en was het heel dicht bij een voorsprong. Na een prachtige steekpass van Gert Jan Sollie ging Henri vd Wetering alleen op de doelman af. De inzet van de linksbenige speler met buitenkant links werd gekeerd door de goalie, waar Henri wellicht beter voor een schot met het rechterbeen had kunnen kiezen. Even daarvoor zag Johnny de Velde Harsenhorst zijn vrije trap worden gekeerd door de doelman. Na een half uur spelen volgde een volgend belangrijk moment in dit duel. René Dorgelo werd gevloerd terwijl hij richting het doel van Reaal Dronten ging. De scheidsrechter van dienst deze middag floot wel voor een vrije trap, maar gaf vervolgens geen kaart. Waar de rode kaart op zijn plek was geweest aangezien René een doorgebroken speler was. De toegekende vrije trap werd vervolgens door Jurre Heldoorn op de voeten van de doelman geschoten. Enkele minuten later kreeg Reaal een tweetal goede mogelijkheden. Eerst was het doelman Bolt die uitkwam, maar de bal niet had. Hij zag hoe Erik Barneveld met een uiterste krachtsinspanning redding kon brengen. Een minuut later werd er van dichtbij over het doel van Bolt geschoten. Aan de andere kant was Machiel Kanis dicht bij de 1-0, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Reaal Dronten. Een leuke eerste helft met kansen over en weer. Na 38 minuten spelen was het dan toch raak. Helaas voor Wilsum, was het een doelpunt van Drontense makelarij. Uit het niets stond een speler van Reaal oog in oog met doelman Bolt en faalde niet: 0-1. Vervolgens gebeurde er niet veel meer en zochten beide ploegen met deze stand de kleedkamer op.

In de tweede helft kwam Bernard van der Kamp in de ploeg voor Machiel Kanis. Bernard ging naast René in de spits staan en Henri vd Wetering werd linkermiddenvelder. In de tweede helft was Wilsum minder gevaarlijk dan in het eerste bedrijf. Er werden niet veel kansen gecreëerd. Na 10 minuten spelen in de tweede helft leek Reaal de voorsprong te verdubbelen, maar Johnny de Velde Harsenhorst redde op de doellijn. Een paar minuten later voorkwam doelman Bolt een grotere achterstand met een katachtige reflex. Pas na 70 minuten werd Wilsum voor het eerst echt gevaarlijk, na een voorzet van Gert Jan Sollie knikte Jan van Spijker, die op dat moment al in de spits werd geposteerd, net naast. Enkele minuten later was het Jurre Heldoorn die Wilsum een enorme dienst bewees door de bal van de lijn te halen. In het laatste kwartier ging Wilsum nog meer risico nemen. Verdediger Robin Mijnheer werd naar de kant gehaald en Aske Riezebos ging met Jan van Spijker in de spits staan. Het was dus alles of niets voor de thuisploeg. Het werd uiteindelijk niets. Wilsum hanteerde in de laatste 15 minuten te weinig de lange bal op de kopsterke Riezebos en Van Spijker en echt druk uitoefenen op de defensie van Reaal Dronten lukte dus niet. Ook werden er te weinig ballen vanaf de zijkant voor het doel gebracht. Een paar minuten voor tijd werd het duel definitief beslist. Na een snelle counter kon één van de mee opgekomen spelers van dichtbij afronden: 0-2. Wilsum was verslagen. Diep in blessuretijd werd het zelfs nog 0-3. Wel mag worden gezegd dat het beste voor het laatst was bewaard, want vanaf een meter of 25 werd de bal door een Drontenaar in de kruising geschoten achter de verbouwereerde Bolt. Even daarvoor kreeg Gert Jan Sollie zijn 4e gele kaart van het seizoen waardoor hij geschorst is voor de wedstrijd van aankomende zaterdag. Na 93 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en blies hij voor het laatst op zijn fluit. Wilsum 0-3 Reaal Dronten. Een verdiende, maar ook geflatteerde nederlaag, voor Wilsum.

Volgende week krijgt Wilsum de kans om zich te herstellen. In Stadshagen staat dan de wedstrijd tegen CSV'28 op het programma. Eerder dit seizoen boekte Wilsum de eerste overwinning van het seizoen tegen deze ploeg. Hopelijk wordt er aanstaande zaterdag opnieuw gewonnen. Hopelijk tot dan!