6 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Ghasemlou, G.

Onbekend

Maandag was het dan zover. Op tweede paasdag stond de mooiste derby van de 4e klasse C op het programma: 's-Heerenbroek - Wilsum. De temperatuur was goed, het veld was minder, maar bij een derby mag je er toch vanuit gaan dat beide ploegen er klaar voor zijn. Na 90 minuten voetbal bleek dat 's-Heerenbroek er zeker klaar voor was, maar bij Wilsum was dit helaas niet het geval. De 's-Heerenbroekers waren veel sterker en wonnen dik verdiend met 2-0.

Nadat Wilsum afgelopen zaterdag Zalk had verslagen (1-0) in de eerste derby van dit derbyweekend, moest 's-Heerenbroek het volgende slachtoffer worden. Coach Stoffer hoefde niet lang na te denken over zijn basiselftal en stuurde exact dezelfde 11 spelers het veld in als afgelopen zaterdag. Dit betekende dat Harmen Siedsma, Robin Mijnheer en de licht geblesseerde Erik Barneveld plaatsnamen op de bank. De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard. De thuisploeg probeerde wel te voetballen op het moeilijk bespeelbare veld, maar dit kwam nauwelijks uit de verf. Wilsum daarentegen probeerde niet eens te voetballen en schoot elke bal naar voren in de hoop dat Sonke de Velde dreigend kon worden, maar dit was nauwelijks het geval. Af en toe kon Wilsums spits een actie maken, maar dikwijls werd hij stevig aangepakt waardoor hij niet gevaarlijk kon worden. Hetzelfde gold voor de andere spits René Dorgelo. Bij de groene draken was dit minder het geval. De spits van 's-Heerenbroek kreeg, met name uit corners, enkele goede mogelijkheden. Eenmaal was hij heel dichtbij, maar konden Machiel Kanis en de lat redding brengen. Na 45 minuten weemoedig voetbal kwam de eerste helft ten einde.

In de tweede helft schroefde 's-Heerenbroek het niveau enigszins omhoog en werd Wilsum verder achteruit gedrukt. Na 5 minuten spelen in de tweede helft had de thuisploeg al de voorsprong kunnen nemen, maar schoof een van de 's-Heerenbroeker aanvallers de bal net naast. Toch was dit een voorbode van wat zou gaan komen. Enkele minuten later was het namelijk wel raak. Met een steekbal werd een middenvelder weggestuurd, hij omspeelde Bolt en schoot beheerst raak: 1-0. Op dat moment een dikverdiende voorsprong. Even daarvoor had Wilsum, geheel tegen de verhouding in, wel op voorsprong kunnen komen. René Dorgelo zette de bal knap voor, de geheel vrijstaande Sonke de Velde timede net verkeerd waardoor de bal niet op zijn kop belandde, maar op zijn rug. Kans verkeken. Enkele minuten na de openingstreffer was de marge al verdubbeld. John Veenstra zat jammerlijk mis en zag hoe een voorzet van dichtbij kon worden ingetikt: 2-0. Wilsum had nog een half uur om iets aan de achterstand te doen, maar de 3-0 hing eerder in de lucht dan de aansluitingstreffer. 's-Heerenbroek kon enkele malen gevaarlijk uitbreken, maar was slordig in de afwerking.

Met nog 20 minuten te spelen kwam Harmen Siedsma in het veld voor Henri vd Wetering. Harmen stond pas amper op het veld of hij had de spanning terug kunnen brengen in het duel. Hij reageerde zeer attent op een te korte terugspeelbal, maar kon de bal alleen langs de doelman tikken. René Dorgelo kon de bal nog net binnenhouden en gaf de bal aan de volledig vrijstaande Sonke de Velde. Voor een leeg doel schoot Sonke de Velde vervolgens wild over. Een grote kans op de aansluitingstreffer was daarmee verkeken. In het laatste kwartier zette Wilsum nog wel aan om terug te komen in het duel. Het leverde meer strijd, maar de thuisploeg kwam nauwelijks in de problemen. Pas in blessuretijd volgde nog een grote kans, maar na een voorzet van Johnny de Velde Harsenhorst teisterde John Veenstra de lat. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van het duel. Een zeer verdiende zege voor 's-Heerenbroek dat scherper en gretiger was dan Wilsum. Afgelopen zaterdag zakte Zalk mee in het niveau van Wilsum, maar 's-Heerenbroek liet dat vandaag niet gebeuren.

Aanstaande zaterdag staat er weer een mooi duel op het programma voor Wilsum. Dan speelt het thuis tegen vv Kampen. De ploeg van Johnny Mulder en Bryan Froger, die ook nog voor de oranjehemden hebben gespeeld. Hopelijk komt Wilsum dan verder dan het naar voren schieten van de ballen en is het in staat om deze kater weg te spoelen. Hopelijk tot zaterdag!