Wilsum start oefencampagne met overwinning

4 - 2

Barneveld 1

9 augustus 2014 14:30

Onbekend

Wilsum is het seizoen 2014-2015 gestart met een 4-2 overwinning op Barneveld. Voor beide 4e Klassers was dit het eerste duel van het seizoen.

Barneveld startte het duel, welke onder leiding stond van scheidsrechter Pekaar, voortvarend en creëerde de eerste mogelijkheden om op voorsprong te komen. Wilsum, wat startte met nieuwelingen Rene Dorgelo en Harmen Siedsma in de basis, was in deze fase zoekende naar een goede balans in het elftal. Gaande weg de eerste 20 minuten nam het team van Stoffer het heft meer in handen en zette het Barneveld meer onder druk. In de 25e minuut kwam Wilsum op voorsprong. Linksback Patrick Plette wist met een goede pass Wiljam van Zuthem te bereiken die de bal in een keer verlengde op Sonke de Velde die, goed gebruik makend van zijn snelheid, alleen op de doelman van Barneveld kon afgaan en deze kansloos liet door de bal in de lange hoek te plaatsen. Een zelfde scenario herhaalde zich in de 35e minuut waar rechtsback Erik Barneveld idem als 10 minuten ervoor Patrick Plette wederom Wiljam van Zuthem wist te bereiken die deze inzet met het hoofd verlengde op Sonke de Velde en deze andermaal de keeper van Barneveld kansloos liet en 2-0 liet aantekenen. Op slag van rust kon aanvoerder Jan van Spijker de stand naar 3-0 tillen echter liet hij een grote mogelijkheid onbenut en werd de rust met een 2-0 tussenstand bereikt.

In de rust wisselde Jan Stoffer Harmen Siedsma voor Jurre Heldoorn en kwam nieuwkomer Machiel Kanis voor Patrick Plette. De eerste fase na rust kenmerkte zich door onrustig en slordig spel van beide kanten. Dit werd er niet beter op nadat beide teams nog een aantal spelers wisselde. Toch wist Wilsum in de 70e minuut de 3-0 op het bord te zetten. Uit een corner van Gerard Verheek was het Wiljam van Zuthem die raak kopte. Barneveld deed in de 80e minuut wat terug door uit een goed uitgespeelde counter de 3-1 aan te tekenen. Een paar minuten later wist het zelfs terug te komen tot 3-2. Een voorzet vanaf rechts werd ongelukkig door Wilsum spelers Kanis achter keeper Bolt gewerkt. Vlak voor tijd was het Wiljam van Zuthem die uit een voorzet van Rene Dorgelo de eindstand op 4-2 zette door de bal achter de Barneveld doelman te koppen.

Dinsdag 12 augustus as speelt Wilsum haar 2e wedstrijd van het seizoen. Er zal thuis worden geoefend tegen zondag 3e Klasser Veno uit Vollenhove. Dit duel begint om 19.30 op Sportpark De Wijde Blik. Zaterdag 16 augustus zal Wilsum in Balkbrug oefenen tegen Avereest om 14.30 uur.