CSV '28 2

Mannen zaterdag, 2, 4e klasse 08

2 november 2013 12:00

Onbekend

Vandaag een ware kraker op het programma op sportpark 'De wijde blik' in Wilsum. De nummer 2, Wilsum 2, tegen de nummer 3, CSV'28 met beiden 13 punten uit de eerste 6 duels. Na een goede openingsfase waarin Wilsum op voorsprong kwam, sloegen de gasten vervolgens keihard toe: 1-4. In de tweede helft kwam Wilsum op geweldige wijze terug tot 4-4, maar slordige tegentreffers lieten Wilsum gedesillusioneerd achter.

Wilsum startte vandaag met Ramon vd Wetering in de goal. De achterhoede bestond uit Klaas-Jan de Groot, Henry de Groot, Robin Mijnheer en Johnny de Velde Harsenhorst. Dennis vd Wetering, Arjen Boeve en Michiel Uitslag moesten de aanval, bestaande uit Diederik Folkers, Bernard van Zuthem en Patrick Plette, in stelling brengen. Tijdens de wedstrijdbespreking liet trainer Ronald de Vogel z'n team duidelijk merken hoe er gevoetbald moest worden; vooruit voetballen en druk op de bal.

De eerste 10 minuten deed Wilsum dit uitstekend. Al na 1 minuut had de thuisploeg op voorsprong moeten komen, maar Diederik Folkers ging voor eigen succes, waar de bal breed op Bernard van Zuthem een betere optie was geweest. Even later zette Wilsum weer druk en kon Patrick Plette de bal veroveren, vervolgens legde hij af op Bernard van Zuthem die simpel intikte: 1-0. Een prima start voor Wilsum en op dat moment ook een dikverdiende voorsprong, aangezien de gasten nauwelijks in het spelbeeld voorkwamen. Na de 1-0 kreeg Wilsum nog een enorme kans, maar Bernard van Zuthem knikte op de lat. Vervolgens zakte Wilsum ver terug en reikte het tot een zeer bedenkelijk niveau. Veel slordig balverlies, weinig beweging en niet adequaat verdedigen bracht Wilsum in grote problemen. De 1-1 symboliseerde het vervolg van de eerste helft; een lange bal van achteruit richting de spits van CSV'28 werd door Henry de Groot over de uitkomende Ramon vd Wetering getrapt, de spits profiteerde dankbaar: 1-1. Wilsum was de kluts kwijt en vergat te voetballen en gaf de doelpunten wel heel gemakkelijk weg. In mum van tijd werd een 1-0 voorsprong uit handen gegeven en kwam CSV'28 op 1-4. Bij de 1-2 werd niet goed ingegrepen, de 1-3 kwam tot stand na balverlies op het Wilsumse middenveld en de 1-4 was een zeer gelukkige treffer. Tussendoor was Wilsum nog eenmaal dichtbij een doelpunt, maar een vrije trap van Patrick Plette werd door de goalie, die een uitstekend duel keepte, uit het doel geslagen. Ook een vrije trap van Bernard van Zuthem werd door de goalie gepakt. Vervolgens was het rust.

In de rust gaf Ronald de Vogel, trainer van Wilsum 2, aan dat er veel meer bewogen moest worden en dat het balverlies uit de ploeg moest. Ook greep hij in door Jelmer Sollie, Jony de Velde en Bernard van der Kamp in te brengen voor Robin Mijnheer, Dennis vd Wetering en Klaas-Jan de Groot. Nog 45 minuten vol gas, constant druk zetten, misschien dat er dan nog een resultaat kon worden behaald.

De intenties die in de kleedkamer werden uitgesproken, werden op het veld ook vertoond. Wilsum zette vroeg druk, drukte de gasten heel ver achteruit en kreeg kansen op doelpunten. Een paar minuten na rust was het raak. Jelmer Sollie stuurde Patrick Plette diep, hij liep op de doelman af en rondde beheerst af: 2-4. De frustratie nam de overhand bij de gasten en de captain, de grote plaaggeest voor de Wilsumse defensie, kreeg geel na aanhoudend commentaar op de leiding. Wilsum drukte door en kwam tot 3-4. Michiel Uitslag stuurde Patrick Plette weg, zijn voorzet werd door Bernard van der Kamp raak gekopt: 3-4! Wilsum nam nog meer risico en bracht Robin Mijnheer als extra spits in het veld, hij verving verdediger Johnny de Velde Harsenhorst. Zou het dan toch? Het antwoord volgde enkele minuten later.  Na een fraaie aanval en verschillende doelpogingen, kon Bernard van Zuthem intikken: 4-4. Even later leek de sensatie compleet toen Bernard van Zuthem kon koppen, maar wederom stond de lat een doelpunt in de weg. Ook werd een schot van Patrick Plette nog geblokt. De 5-4 hing in de lucht. Het publiek ging nog maar eens massaal achter de ploeg van De Vogel staan. Vervolgens sloeg het noodlot toe. De gasten kregen een vrije trap, niemand ging voor de bal staan, de vrije trap werd snel genomen en belandde achter de kansloze Ramon vd Wetering in het doel: 4-5. Een domme tegengoal, niet de eerste van dit seizoen. Een counter leidde tot de 4-6 en het werd zelfs nog 4-7, al had deze goal moeten worden afgekeurd wegens buitenspel. Wilsum geloofde er niet meer in en na 90 minuten was het afgelopen: 4-7. Een ontzettende knappe comeback van Wilsum, maar hoe is het mogelijk dat je het dan toch nog zo weggeeft? Ontzettend zonde. Onnodig afgetroefd door onnodige tegendoelpunten. Dat mag toch wel het centrale woord zijn voor deze nederlaag: onnodig. Ook de gasten konden niet geloven hoe ze wisten te winnen van een veel sterker Wilsum. Bij Wilsum was de teleurstelling en de frustratie dan ook groot, en terecht!

Na deze deceptie moet Wilsum het volgende week zien goed te maken in en tegen Hattem. Wilsum strijdt nog altijd mee voor de bovenste plekken, omdat koploper OWIOS onderuit ging. Wilsum staat nog op een 3e plek al kunnen IJVV en Go Ahead Kampen de oranjehemden nog passeren op de ranglijst. Als Wilsum 2 slimmer leert te spelen en als iedereen zich maximaal inzet dan kan er nog veel moois gebeuren dit seizoen. Te beginnen volgende week tegen Hattem. Hopelijk tot op of langs het veld!