26 oktober 2013 15:00

Scheidsrechter

Geubels, J.H.

Onbekend

Na 4 overwinningen op rij te hebben geboekt, wist Wilsum 2 dit keer niet te winnen. Op bezoek bij VSCO kwam de ploeg van Ronald de Vogel niet verder dan 2-2. Via een benutte strafschop van Patrick Plette kwam Wilsum nog wel op voorsprong, na rust was het Jony de Velde die van dichtbij de 2-2 binnen wist te tikken. Door het gelijkspel moet Wilsum een gaatje laten met koploper OWIOS, maar de oranjehemden staan nog altijd knap op een 2e plek!

Even omschakelen vandaag voor de spelers en technische staf van Wilsum, waar normaal vroeg op de middag wordt gevoetbald, moest men nu pas om 15.00 uur aantreden. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn arriveerden de Wilsummers al rond 14.00 uur op sportpark De Heughte. Nog even een babbeltje in de kantine, de kleedkamer in, omkleden en dan volledige focus op de wedstrijd. Dat de scherpte bij menig speler ontbrak werd duidelijk toen men in de kleedkamer ontdekte dat de tenues nog in Wilsum lagen. Vlak voor de aftrap arriveerden de tenues, werd er snel omgekleed en na een snelle warming-up werd er dan afgetrapt. Ondanks de rommelige voorbereiding begon Wilsum uitstekend aan het duel. De bal ging goed rond op het fraaie kunstgrasveld en Wilsum kon gemakkelijk de voorhoedespelers bereiken en van daaruit gevaarlijk worden. Na een paar minuten leverde dit een schot op van Patrick Plette, maar hij schoot hoog over. Even later kreeg Plette een betere mogelijkheid: na een handsbal in het strafschopgebied kreeg Wilsum een strafschop. De goalie ging de verkeerde hoek in en zo kwam Wilsum op 0-1. Een verdiende voorsprong op dat moment! Wilsum startte met Henk-Jan Visser in de goal. De achterhoede werd gevormd door Rik Mijnheer, Johnny de Velde-Harsenhorst, Robin Mijnheer en Jony de Velde. Alwin en Dennis vd Wetering vormden samen met captain Jojan Goudbeek het middenveld. Bernard van der Kamp, Diederik Folkers en Patrick Plette vormden de voorhoede. Al vroeg in het duel moest Robin Mijnheer zich noodgedwongen laten vervangen door Henry de Groot; na een botsing liep Robin een bloedneus op en moest hij het duel vroegtijdig staken. Na de 1-0 kreeg Wilsum nog een kans, na een goede actie van Bernard schoot Patrick recht op de goalie af. Vervolgens hanteerde Wilsum veel te vaak de lange bal en werden er nog maar nauwelijks kansen gecreëerd. De gastheren hanteerden ook constant de lange bal richting de spitsen. Wilsum werd vaak in de lucht afgetroefd en ook de tweede bal was vaak voor VSCO. De gelijkmaker kwam dan ook niet geheel als een verrassing; Henk-Jan Visser verliet het strafschopgebied om een bal weg te schieten, maar arriveerde te laat, de spits van VSCO trok de bal voor en zag hoe van dichtbij de bal werd ingetikt: 1-1. Een slordig tegendoelpunt, maar op dat moment wel verdiend. Even later werd het nog erger voor Wilsum; een korte combinatie in het strafschopgebied werd beheerst ingeschoten: 2-1. Ook na de achterstand bleef Wilsum de lange bal te vaak hanteren en kwam de ploeg nauwelijks meer tot kansen. Terwijl dit in de beginfase wel lukte door de bal goed rond te laten gaan. Na 45 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en konden beide ploegen de kleedkamer opzoeken.

In de rust zette Ronald de Vogel zijn mannen op scherp. Wilsum moest beter anticiperen op de lange bal, meer duels winnen en weer gaan voetballen. Jelmer Sollie werd in het veld gebracht voor Bernard van der Kamp. Laatstgenoemde had last van een blessure en moest zich noodgedwongen laten vervangen. Jelmer ging als linksback spelen en Jony schoof door naar de linksbuiten positie om daar met zijn loopacties voor verwarring bij de defensie van de gasten te zorgen.

Na de rust pakte Wilsum het meteen goed op; er werd goed gecombineerd en de gasten werden naar achter gedrukt. De 2-2 was dan ook een logisch vervolg. Na goed combinatievoetbal drong Wilsum door tot het strafschopgebied van de tegenstander, bij de tweede pal kon Jony de Velde simpel intikken: 2-2. Na de vlotte gelijkmaker kwamen de gasten tijdelijk met 10 man te staan, omdat een verdediger geel kreeg voor een overtreding op Diederik. In deze fase ging Wilsum op zoek naar de voorsprong, maar men kon het overwicht niet omzetten in doelpunten. Na 10 minuten stoom te hebben afgeblazen, mocht de verdediger weer terugkeren. Een paar minuten later was het opnieuw 10 vs. 11. Alleen dit keer moest Wilsum 10 minuten met een man minder spelen, Jojan kreeg een terechte gele kaart voor een overtreding. In deze fase probeerden de gastheren op voorsprong te komen, maar Henk-Jan redde eenmaal zeer bekwaam. De laatste 20 minuten van de wedstrijd was het weer 11 vs. 11 en ging Wilsum op jacht naar de overwinning. VSCO kwam er nauwelijks meer uit en Wilsum kreeg kansen op de voorsprong. Met name invaller Klaas-Jan de Groot had zijn ploeg op voorsprong kunnen schieten. Na een vlot lopende aanval kon Klaas-Jan uithalen, maar zijn schoot ging rakelings naast. Ook Jelmer Sollie was dichtbij een doelpunt, maar voerde zijn actie net te ver door om echt gevaarlijk te worden. Vervolgens leek Alwin vd Wetering de matchwinner te worden, maar zijn kopbal belandde op de lat. In de laatste minuut veerde het publiek nog eenmaal op; zou het dan toch? Patrick Plette ontsnapte en kon richting de doelman lopen, maar twijfel tussen een schot of afleggen op Jelmer Sollie maakte zich meester over hem en dus was ook deze kans verkeken. Ook de daaropvolgende hoekschop leverde niets meer op. Vervolgens werd er afgefloten en zo eindigde dit duel in 2-2. Na afloop heerste met name teleurstelling over het resultaat, omdat er veel meer had ingezeten. De slechte fase in het eerste bedrijf brak Wilsum op. Een goede tweede helft had meer verdiend dan het ene doelpunt van Jony de Velde, maar helaas!

Volgende week staat een ware kraker op het programma: Wilsum 2 - CSV 2. Om 12.00 uur wordt er afgetrapt op De Wijde Blik. Beide ploegen hebben 13 punten verzameld uit de eerste 6 duels. Om niet nog verder achter te raken op OWIOS is winst voor beide teams noodzakelijk. Hopelijk tot dan!