Uddelerweg 100
8075CK
ELSPEET
tel. 0577-491588

Wilsum is zaterdag met 4-3 onderuitgegaan in en tegen Elspeet. In een wedstrijd waarin veel fout ging, trok de thuisploeg aan het langste eind. Wilsum kwam nog wel op voorsprong via een prima kopbal van Gert Jan Sollie. Na een 1-2 achterstand kwam Wilsum nog terug tot 2-2 via een eigen doelpunt. Nog voor rust werd het 4-2 en werd Damian Schrijer met rood van het veld gestuurd. In de tweede helft was Wilsum met 10 man de bovenliggende partij. De oranjehemden kwamen nog terug tot 4-3, maakten ook nog 4-4, maar deze werd onterecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Na 95 minuten spelen klonk het eindsignaal. Zo pakte Elspeet de eerste punten van het seizoen en doet de thuisploeg de rode lantaarn over aan Wilsum. Met slechts 2 punten uit 5 duels staat Wilsum nu op de laatste plaats.

Nadat Wilsum vorige week zaterdag een vrij weekend had, stond er vandaag een cruciaal duel op het programma. Wilsum ging op bezoek bij Elspeet, de nummer laatst in de 4e klasse B met 0 punten. Een must-win dus voor Wilsum in de strijd tegen degradatie. Na de nederlaag tegen SEH wijzigde trainer Akse zijn ploeg op 2 plaatsen: Melvin Hofstede verving Joram Riezebos en Danny Beks kreeg de voorkeur boven Jelmer Sollie. Daarnaast haakte Marijn Mijnheer af in de warming-up en werd hij vervangen door Damian Schrijer. De gehele opstelling was als volgt: Teko Malanda, Dennis Zwanepol, Damian Schrijer, Noël Hofstede, Danny Beks - Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c) - Gert Jan Sollie, Mevlin Hofstede, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Patrick Goudbeek, Patrick Plette, Jelmer Sollie, Joram Riezebos, Tomas van der Weerd en Marijn Mijnheer plaats.

Op het uitstekende kunstgrasveld ging deze degradatiekraker direct los. Al heel snel kreeg de thuisploeg de kans om op voorsprong te komen, maar van dichtbij werd de paal geraakt. Aan de andere kant was de eerste kans voor Wilsum direct raak. Een uitstekende voorzet van Rienk vd Wetering werd prima binnengekopt door Gert Jan Sollie: 0-1. Lang kon Wilsum niet van de voorsprong genieten. Wilsum greep niet of nauwelijks in toen een speler van Elspeet een dirbbel inzette. Uiteindelijk eindigde deze dribbel in het strafschopgebied. Damian Schrijer leek de bal weg te kunnen schieten, maar dit lukte niet. Zo kon het doel van Teko Malanda onder vuur worden genomen en via een fraaie boogbal was het raak: 1-1. Ook na deze hectische openingsfase zochten beide ploegen vol de aanval om zo te profiteren van zwak verdedigen aan beide kanten. Elspeet was in de 19e minuut de eerste ploeg die hiervan profiteerde. Slordig balverlies in de defensie van Wilsum werd afgestraft. Doelman Malanda had 2 geweldige reflexen in petto, maar driemaal bleek scheepsrecht: 2-1. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want 2 minuten later stond het alweer gelijk. Wilsum kreeg hierbij hulp van Elspeelt, want na een prima voorzet van Dennis Zwanepol werd de bal in eigen doel geschoten: 2-2. De supporters hoefden zich geen moment te vervelen in dit duel. Na deze 4 treffers ging de storm iets meer liggen, maar vlak voor rust gaf Wilsum het duel geheel uit handen. Dennis Zwanepol speelde de bal te kort terug, waardoor de spits op Malanda af ging. Hij omspeelde de goalie en schoot de bal op doel. In een uiterste krachtsinspanning een doelpunt te voorkomen raakte Damian Schrijer de bal met de hand en kon hij met rood vertrekken en kreeg Elspeet een strafschop te nemen. Deze werd uitstekend binnengeschoten: 3-2. Wilsum was nog niet bekomen van de schrik of het stond al 4-2. Patrick Bastiaan ging verschrikkelijk in de fout door de bal te verspelen op de rand van het eigen strafschopgebied en van dichtbij kon simpel raak worden geschoten: 4-2. Twee cruciale feiten, waardoor Wilsum voor een onmogelijke opgave leek te staan.

Aan de start van de tweede helft paste Akse 2 wijzigingen toe in de hoop het tij nog te keren: Danny Beks en Dennis Zwanepol mochten gaan douchen en Jelmer Sollie en Patrick Plette kwamen in de ploeg.

Wie had gedacht dat het duel beslist was, kwam bedrogen uit. Wilsum was met een man minder de betere ploeg en kwam na een uur spelen terug. Na balverlies bij Elspeet onderschepte Rienk vd Wetering de bal. Van de Wetering behield het overzicht en stelde Melvin Hofstede in staat de aansluitingstreffer te maken: 4-3. De thuisploeg was niet in staat om de profiteren van de man meer situatie en Wilsum bleef de gevaarlijkste ploeg. Een afstandsschot van Patrick Plette ging naast en een poging van Rienk vd Wetering werd net op tijd gesmoord. Aan de andere kant kreeg Elspeet een kans op 5-3, maar een schot vanaf de rand van het strafschopgebied was een prooi voor Teko Malanda. In de jacht op de gelijkmaker kwam Joram Riezebos in de ploeg voor Patrick Bastiaan. Invaller Riezebos leek even later een assist bij te kunnen tekenen en Wilsum leek op 4-4 te komen. Een prima steekpass van Riezebos werd doeltreffend afgerond door Gert Jan Sollie: 4-4. Even leek Wilsum feest te vieren, maar toen ging de vlag van de assistent-scheidsrechter omhoog. Was het buitenspel? Absoluut niet. Werd het doelpunt toch goedgekeurd? Absoluut niet. Zo bleef het 4-3. Niet veel later kreeg Wilsum alsnog een gigantische kans op de gelijkmaker. Na een prachtige combinatie tussen Joram Riezebos en Daniël Niemeijer legde Wilsums ongrijpbare linksbuiten de bal terug op Melvin Hofstede. Hofstede leek Wilsum op 4-4 te brengen, maar een geweldige sliding voorkwam dat Hofstede doel trof. Met Tomas van der Weerd nog in de ploeg voor Alwin vd Wetering hoopte Wilsum alsnog de 4-4 op het scorebord te kunnen brengen, maar dit gebeurde niet.

Een zure nederlaag voor Wilsum, maar wel een nederlaag die Wilsum aan zichzelf te danken heeft. De ploeg gaf de doelpunten veel te makkelijk weg. Van deze ploeg had Wilsum absoluut niet hoeven te verliezen, zoveel is wel duidelijk. Met 10 man was Wilsum gewoon beter dan Elspeet, maar de opgelopen schade in de eerste helft kon net niet gerepareerd worden. Zo staat Wilsum nu op de laatste plek. Volgende week speelt Wilsum thuis tegen ESC. Hopelijk slaagt Wilsum erin te winnen om zo aan te haken bij de middenmoot en de laatste plek weer over te doen aan een andere ploeg. Tot dan!