Wilsum baalt van gelijkspel tegen Rood Wit '58

Bato'sweg 11 B
3881PZ
PUTTEN
tel. 0341-491331

Na 8 nederlagen op rij niet verliezen en toch niet tevreden zijn. Het overkwam Wilsum zaterdag op bezoek bij nummer 4 Rood Wit '58 in Putten. De oranjehemden kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, waarvan de 2-3 van Melvin Hofstede in de 90e minuut viel. Maar Wilsum gaf, evenals na de 1-2 voorsprong, direct de voorsprong weg. Na de 3-3 had Marijn Mijnheer de 3-4 nog op de schoen, maar helaas voor Wilsum bleef het bij 3-3. Zo komt er eindelijk een einde aan de reeks nederlagen van Wilsum, maar voelt dit resultaat toch ontzettend dubbel.
Na een busreis richting Putten arriveerde Wilsum rond kwart over 1 op het uitgestorven complex van Rood Wit '58. Eerder dit seizoen eindigde het duel in Wilsum in een 1-1 gelijkspel. Toen was Wilsum allesbehalve onder de indruk van Rood Wit '58 en ook vandaag hoefde men absoluut niet onder de indruk te zijn van de ploeg uit Putten.
Wilsum startte als volgt: Teko Malanda, Dennis Zwanepol, Noël Hofstede, Damian Snijders, Jelmer Sollie - Patrick Bastiaan, Rienk vd Wetering (c), Jurre Heldoorn - Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Jesse Riezebos, Alwin vd Wetering, Marijn Mijnheer en Tomas van der Weerd plaats. Een mager bezette bank deze keer, wegens blessures en schorsingen.
Op het kunstgrasveld van Rood Wit ontstond een gelijkopgaand duel. De thuisploeg zocht veelvuldig de spits om van daaruit de buitenspelers aan het werk te zetten. Wilsum wilde met name profiteren van de trage defensie van de thuisploeg. In de openingsfase kreeg Rood Wit 2 schietkansen uit dode spelmomenten, maar dit leverde weinig gevaar op. Aan de andere kant kreeg Wilsum de beste kans. Na een prima steekpass van Dennis Zwanepol kon Daniël Niemeijer op de doelman afgaan, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit de strijd. Niet veel later kwam de thiusploeg op voorsprong. De spits van de thuisploeg kapte zichzelf knap vrij en schoot vervolgens tegendraads raak: 1-0. Wéér een achterstand voor Wilsum, maar de oranjehemden gaven niet op. Na een goede aanval over links belandde de bal voor de voeten van Gert Jan Sollie, maar hij schoot van dichtbij over. Aan de andere kant werd Rood Wit gevaarlijk na een vrije trap, maar deze poging ging naast. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Na een hoekschop van Daniël Niemeijer kon Damian Snijders de bal op de achterlijn terugtrekken, Noël Hofstede volleerde fraai raak: 1-1. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.
De supporters die te laat arriveerden bij de start van de tweede helft, misten direct een enorme kans. Na een lange bal van achteruit ontsnapte Gert Jan Sollie aan buitenspel. Hij wilde de doelman verrassen met een lob, maar de doelman kon nog net redding brengen. Niet veel later leek de thuisploeg op 2-1 te komen. Een vrije trap ging over de muur en ging via de onderkant van de lat over de doellijn, maar dit kon de arbiter niet waarnemen. Vervolgens kon een speler van Rood Wit alsnog vanaf een meter voor de doellijn de rebound verzilveren, maar presteerde hij het bijna onmogelijke door de bal naast te schieten. Na een uur spelen kwam Tomas van der Weerd in de ploeg voor Gert Jan Sollie. Met nog een half uur te spelen besefte Wilsum dat een goed resultaat tegen de matige Rood Witters zeker mogelijk was. Toch was het de thuisploeg die dichtbij de hernieuwde voorsprong waren. Na een lange bal over de defensie van Wilsum koos de buitenspeler ervoor om de bal te koppen, maar doelman Malanda kon redding brengen. Met nog een kwartier spelen op de klok was het Wilsum dat voor het eerst deze middag op voorsprong kwam. Na een goede actie van Daniël Niemeijer op de linkerflank ging zijn voorzet langs alles en iedereen heen, totdat de bal bij Tomas van der Weerd kwam. Van der Weerd behield het overzicht, legde de bal terug op Melvin Hofstede en hij wist raak te prikken: 1-2. De voorsprong was daar! Nu nog vasthouden en Wilsum zou eindelijk weer eens 3 punten kunnen bijschrijven. Maar de 1-2 was nog niet bijgewerkt op het scorebord of het stond alweer 2-2. Na een voorzet vanaf links tastte Damian Snijders, die verder een uitstekende duel speelde, mis en kon de thuisploeg profiteren: 2-2. Enkele minuten later dacht de spits de 3-2 te maken, maar doelman Malanda redde knap op een poging vanaf de rand van het strafschopgebied. In de laatste 10 minuten hinkte Wilsum op 2 gedachten: dit punt koesteren of vol voor de 3 punten gaan? Alwin vd Wetering kwam nog in de ploeg voor Jurre Heldoorn. De blessuretijd was nauwelijks in gegaan of Wilsum kwam andermaal op voorsprong. Na een prima pass van Damian Snijders snelde Daniël Niemeijer langs de verdediging, maar ook nu stuitte Niemeijer op de doelman. De rebound viel voor de voeten van Melvin Hofstede, na een knappe kapbeweging schoot Hofstede hard raak: 2-3! Weer de voorsprong voor Wilsum en nu hoefde Wilsum alleen nog maar de laatste minuten vol te houden om 3 kostbare punten bij te kunnen schrijven. Wat er vervolgens gebeurde valt nauwelijks te beschrijven. Marijn Mijnheer kwam in de ploeg voor Melvin Hofstede en de thuisploeg trapte af. De bal ging direct na links, de bal werd vanaf een meter of 40 voor het doel gebracht. Bij Wilsum reageerde niemand attent op deze voorzet en kon er van dichtbij worden gescoord: 3-3. Zo gaf Wilsum wéér de voorsprong binnen een minuut weg! Toch had Wilsum alsnog met de 3 punten terug kunnen keren naar Wilsum. Van der Weerd ontsnapte aan buitenspel en legde de bal breed op Mijnheer. Hij controleerde de bal en kon vanaf een meter of 15 het doel onder vuur nemen. Helaas voor Wilsum was de inzet van Mijnheer met buitenkant rechts niet hard genoeg en kon de doelman redding brengen. Niet veel later klonk het eindsignaal.
Een spectaculair gelijkspel in Putten en na 8 nederlagen op rij wist Wilsum eindelijk weer eens een punt te pakken. Een dubbel gevoel, want dat Wilsum vandaag had kunnen en misschien wel had moeten winnen van Rood Wit, dat staat vast. Wilsum heeft nog 5 competitiewedstrijden te gaan en dus nog 5 mogelijkheden om een overwinning bij te schrijven. Misschien gaat dit volgende week wel gebeuren als Wilsum het in eigen huis opneemt tegen VEVO. Graag tot dan!