Zwakke tweede helft nekt Wilsum tegen NVB

Scheidsrechter

J. (Hans) Pekaar

Accommodatie

Onbekend

Wilsum is er niet in geslaagd 3 punten te pakken op bezoek bij Noord Veluwe Boys. De eerste helft, waarin de oranjehemden de betere ploeg waren, kwam men op 1-0 via Jos Holtland. In het tweede bedrijf kreeg Wilsum de treffers te makkelijk tegen en kwam men op 3-1 achterstand. Een rake kopbal van Sander van der Sluis bracht de spanning nog wel terug, maar verder dan dit doelpunt kwam Wilsum niet. De derde nederlaag op rij was een feit.

Na de nederlagen tegen WZC en SEH, twee hoogvliegers in de 4e klasse D, trad Wilsum vandaag aan tegen NVB. Deze ploeg had tot dusver een punt gepakt, maar had al wel diverse sterke ploegen getroffen. Toch wist Wilsum vooraf dat een goed resultaat mogelijk was tegen deze ploeg. De opstelling was als volgt: Chiel ten Hove - Robin Mijnheer, Byco Hoff, Marijn Mijnheer en Jelmer Sollie - Hidde de Kleine, Alwin vd Wetering en Jos Holtland - Patrick Plette, Gert Jan Sollie en Daniel Niemeijer. Op de bank namen Jesse Riezebos, Joram Riezebos, Sander van der Sluis en Melvin Hofstede plaats.​

In het eerste kwartier deden beide ploegen weinig onder voor elkaar. Wilsum wilde, in tegenstelling tot de afgelopen duels, niet meteen een tegentreffer incasseren en dus was het voorzichtigheid troef in de openingsfase. Wilsum werd gevaarlijk via Gert Jan Sollie, maar zijn kopbal ging langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant was de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. Robin Mijnheer ging onder een hoge bal door, maar zag de linksbuiten uiteindelijk de onderkant van de lat teisteren. Aan de andere kant stelde Mijnheer de doelman op de proef met een schot van afstand, maar de goalie redde eenvoudig. Enkele minuten later was het wel raak. Een voorzet van Robin Mijnheer werd door Jos Holtland gecontroleerd met de borst en vervolgens tikte hij binnen: 0-1. Hierna kreeg Wilsum nog 2 goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar tot tweemaal toe redde de doelman op inzetten van Patrick Plette. Aan de andere kant werd de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk, maar een inzet ging over het doel van Ten Hove. Zo zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-1 voorsprong voor Wilsum.​

De tweede helft had de thuisploeg de wind in de rug en met hoge ballen achter de defensie van Wilsum wilde men gevaarlijk worden. Helaas voor Wilsum gebeurde dit ook. De arbiter gaf de thuisploeg een vrije trap na een vermeende overtreding van Jos Holtland, al leek er weinig aan de hand te zijn. De vrije trap werd snel genomen en belandde tussen Byco Hoff en Chiel ten Hove in. De spits dook tussen beide en kopte raak: 1-1. Dat Wilsum kwetsbaar was bij hoge ballen werd even later andermaal duidelijk. Wederom viel een hoge bal over de defensie. Ditmaal stopte Bycy Hoff de spits middels een overtreding. De arbiter kende een strafschop toe al stond hij wel erg ver weg van de situatie en leek de overtreding op de rand van het strafschopgebied te zijn gemaakt. De strafschop werd binnen geschoten: 2-1. Hanekamp greep in: Melvin Hofstede kwam in de ploeg voor Daniel Niemeijer en even later moest Robin Mijnheer plaats maken voor Sander van der Sluis. Ondanks deze ingrepen werd het 10 minuten voor tijd 3-1. In een klutssituatie viel de bal voor de rechtsbuiten van de thuisploeg en die schoot raak. Wilsum gaf niet op en maakte een minuut later de aansluitingstreffer. Gert Jan Sollie had een prima voorzet in huis en de kopbal van Sander van der Sluis was nog fraaier: 3-2. Wilsum zette aan om de gelijkmaker te forceren. Gert Jan Sollie kopte in de handen van de doelman en een vrije trap van Hidde de Kleine werd door de doelman over het doel getikt. Gescoord werd er echter niet meer. De derde nederlaag op rij was een feit.​

Volgende week speelt Wilsum op eigen veld tegen CSV. Wederom een kans voor de ploeg van Han Hanekamp op de negatieve reeks te doorbreken. Tot dan!