Wijthmen 1

4e klasse D

28 september 2019 14:30

Onbekend

Wilsum heeft de overwinning op Kampen van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. In eigen huis gingen de oranjehemden met 1-3 onderuit. Een uitslag waar weinig op af te dingen valt, al vertolkte de scheidsrechter ook een opvallende rol in deze wedstrijd. Door deze nederlaag staan Wilsum en Wijthmen nu op gelijke hoogte in de stand op de ranglijst.

Ondanks de overwinning van vorige week op Kampen (3-4) was er van tevredenheid over het spel van Wilsum geen sprake. Mede daarom koos trainer Hanekamp toch voor 2 wijzingen bij de aftrap: Jelmer Sollie verving Robin Mijnheer en Byco Hoff verving Marijn Mijnheer. De volledige opstelling was als volgt: Chiel ten Hove - Dennis Zwanepol, Byco Hoff, Hidde de Kleine, Jelmer Sollie - Alwin vd Wetering, Erik van Regteren, Patrick Plette - Gert Jan Sollie, Jos Holtland, Daniël Niemeijer. Naast de gebroeders Mijnheer namen ook Melvin Hofstede en Sander van der Sluis plaats op de bank, evenals reservedoelman Jesse Riezebos.​

Tijdens het begin van de wedstrijd viel op dat Wijthmen ver inzakte en Wilsum het spel liet maken. Ondanks de ruimte die Wilsum kreeg om op te bouwen, lukte het zelden om de bal goed rond te laten gaan. De eerste grote kans van de wedstrijd ontstond dan ook min of meer toevallig. Na goed druk zetten van Wilsum belandde de bal voor de voeten van Jos Holtland. Vanaf de rand van het strafschopgebied verdween zijn inzet echter naast. De eerste kans aan de andere kant was wel raak. Na een afgeslagen hoekschop werd een speler van Wilsum te makkelijk uitgekapt. De bal werd breed gelegd en knap in de verre hoek geschoten: 0-1. Na deze goal werden de gasten steeds gevaarlijker. Het was aan Ten Hove te danken dat Wilsum niet met een grotere achterstand de rust in ging. Wilsum werd zelf ook nog eenmaal gevaarlijk, maar de voorzet van Holtland was net te scherp op de vrijstaande Plette. Zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand.​

In de rust gaf trainer Hanekamp aan dat Wilsum blij mocht zijn dat het slechts 0-1 stond en dat men hier in de tweede helft van moest profiteren. De ontevreden trainer greep in: Byco Hoff en Daniël Niemeijer bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Melvin Hofstede en Sander van der Sluis.​

Wilsum deed wat de trainer hen had opgedragen; men startte furieus aan de tweede helft en een minuut later volgde al de beloning. Een voorzet van Gert Jan Sollie werd in het doel gekopt door Sander van der Sluis. Het doelpunt werd al gevierd, maar toen stak de assistent-scheidsrechter hier letterlijk en figuurlijk een stokje voor. Hij vlagde voor buitenspel. De dienstdoende arbiter liep naar de assistent-scheidsrechter toe, vond diens uitleg te billijken en keurde de treffer ten onrechte af; Van der Sluis stond namelijk absoluut geen buitenspel. Zo werd deze goal Wilsum door de neus geboord. Enkele minuten later volgde weer een discutabele beslissing in het nadeel van Wilsum. Wijthmen counterde snel en de linksbuiten ging op Ten Hove af. Dennis Zwanepol kon echter met een geweldige sliding een doelpunt voorkomen. De arbiter zag in deze uitstekende sliding een overtreding en kende een strafschop toe. Deze werd benut: 0-2. Wederom werd Wilsum dus benadeeld. Met nog zo'n 20 minuten spelen werd het duel definitief beslist: de spits van Wijthmen profiteerde van een fout van Ten Hove en bracht de stand op 0-3. Vlak na deze treffer kwam Marijn Mijnheer nog in de ploeg voor de geblesseerde Zwanepol. Een kwartier voor tijd kwam Wilsum terug tot 1-3. Hidde de Kleine speelde Plette in, die kapte zichzelf vrij en schoot raak: 1-3. Wilsum nam meer en meer risico, in jacht op de aansluitingstreffer, maar verder dan een aantal hachelijke situaties in het strafschopgebied bij Wijthmen kwam men niet. De gasten counterden nog gevaarlijk, maar Ten Hove voorkwam erger. In blessuretijd kreeg Wilsum nog een cadeautje van de arbiter. Hij gaf een strafschop na een duwfout bij Sollie. Dat er weinig lukte bij Wilsum werd gesymboliseerd toen Gert Jan Sollie zijn inzet gekeerd zag worden door de doelman. Hierna klonk het eindsignaal. De nederlaag van Wilsum is verdiend te noemen. De thuisploeg speelde erg matig en ook alle spelers haalden hun gebruikelijke niveau niet.​
Volgende week gaat Wilsum op zoek naar eerherstel. Dan speelt men thuis tegen VEVO. Tot dan!