Wilsum geeft IJsselderby in minuut tijd uit handen

's Heerenbroek 1

4e klasse D

7 december 2019 14:30

Onbekend

Wilsum is onderuit gegaan in de IJsselderby tegen 's-Heerenbroek. De oranjehemden waren de eerste helft de bovenliggende partij en kwamen via treffers van Sander van der Sluis en Gert Jan Sollie tot tweemaal toe op voorsprong. Tussen beide doelpunten door maakten de gasten op gelukkige wijze de gelijkmaker. Aan het begin van de tweede helft incasseerde Wilsum in korte tijd 2 tegendoelpunten. Uiteindelijk bleef het hierbij en won 's-Heerenbroek met 2-3.

Na de goede wedstrijd van Wilsum vorige week tegen 't Harde (1-0 nederlaag) hield trainer Hanekamp zijn basiselftal grotendeels intact. Alleen Robin Mijnheer kwam in de ploeg voor Dennis Zwanepol. De gehele opstelling was als volgt: Chiel ten Hove - Robin Mijnheer, Byco Hoff, Marijn Mijnheer en Jelmer Sollie - Patrick Plette, Hidde de Kleine en Jos Holtland - Gert Jan Sollie, Daniel Niemeijer en Sander van der Sluis. Reservedoelman Patrick Goudbeek, Dennis Zwanepol, Melvin Hofstede en Alwin vd Wetering namen plaats op de bank.​
De openingsfase was voor 's-Heerenbroek, de verrassende koploper in de 4e klasse D, zonder echt gevaarlijk te worden. De eerste kans aan de andere kant was raak. Na een prima voorzet van Gert Jan Sollie kopte Sander van der Sluis fraai raak: 1-0. Na dit doelpunt was Wilsum de bovenliggende partij, maar toch werd het een paar minuten later alweer gelijk. Een vrije trap vanaf de middellijn werd door niemand aangeraakt en verdween zo maar in het doel: 1-1. De vele toeschouwers zagen een boeiend schouwspel en zagen de oranjehemden na een half uur weer op voorsprong komen. Ditmaal had Daniel Niemeijer een prima voorzet in huis en kopte Gert Jan Sollie prima raak: 2-1. Wilsum rondde de eerste 2 kansen meteen doeltreffend af. In het laatste kwartier voor rust zetten de gasten aan en was men eenmaal dichtbij de gelijkmaker, maar redde Marijn Mijnheer met een prima sliding. Aan de andere kant werd Jos Holtland nog eenmaal gevaarlijk, maar werd zijn schot net op tijd gesmoord. Zo werd de rust bereikt met een 2-1 voorsprong voor Wilsum.​

De toeschouwers die de eerste 5 minuten van de tweede helft nog in de kantine stonden, wisten hoogstwaarschijnlijk niet wat ze zagen toen ze terug bij het veld kwamen. Het scorebord vermeldde niet langer 2-1, maar 2-3. Vlak na rust ontsnapte de rechtsback aan de aandacht van Sander van der Sluis, zijn voorzet werd binnengetikt door de linksbuiten: 2-2. Wilsum trapte af en met de nodige moeite kregen Hidde de Kleine en Patrick Plette de bal weg. De linksback van de gasten knalde de bal direct naar voren. Marijn Mijnheer en Byco Hoff tastten allebei mis, waardoor de spits op doel kon schieten. Ten Hove redde, maar kon de bal niet klemmen, waardoor de spits een herkansing kreeg en nu wel scoorde: 2-3. Binnen een minuut was de wedstrijd volledig gekanteld. Vlak na de 2-3 kreeg Wilsum een kans op de gelijkmaker. Na een combinatie tussen Holtland en Plette kwam laatstgenoemde in een lastige hoek terecht en ging zijn inzet naast. Hierna speelde Wilsum vooral tegen zichzelf. De oranjehemden lieten de bal niet meer rondgaan, maar alle ballen werden wild naar voren geknald. Dit leverde nauwelijks gevaar op. De gasten loerden op de counter en werden wel gevaarlijk, maar een inzet verdween in het zijnet en even later ging een bal maar net voorlangs. Hanekamp greep in en bracht Alwin vd Wetering voor Jos Holtland. Met nog een kwartier te spelen kwam Melvin Hofstede voor Patrick Plette. Even later kwam Dennis Zwanepol in de ploeg voor Robin Mijnheer. Wilsum werd nog tweemaal gevaarlijk. Eerst werd er hands gemaakt in het strafschopgebied door een verdediger van 's-Heerenbroek, maar de arbiter vond dit te weinig om een strafschop toe te kennen. Vlak voor tijd werd Gert Jan Sollie gevloerd vlak buiten het strafschopgebied. De vrije trap van Sollie smoorde vervolgens. In de omschakeling werd 's-Heerenbroek nog enkele malen gevaarlijk, maar gescoord werd er niet meer. De IJsselderby was een prooi voor koploper 's-Heerenbroek. Wilsum gaf het direct na rust weg, waardoor men achterbleef met een wrang gevoel.​

Net als vorige week tegen 't Harde maakte Wilsum het de koploper erg moeilijk, maar wederom bleef men puntloos achter. De felicitaties gaan naar de groene draken uit 's-Heerenbroek. Na de wedstrijd zochten supporters en spelers gezamenlijk de kantine op en werd er nagepraat over het duel. Dat maakt deze IJsselderby tot de mooiste derby van de 4e klasse D. In het veld is er sprake van strijd, maar daarbuiten gaan spelers en supporters uiterst vriendelijk met elkaar om. ​

Volgende week sluit Wilsum de eerste competitiehelft uit met andermaal een thuiswedstrijd tegen andermaal een hoogvlieger. Dieze West komt dan op bezoek. De Zwollenaren staan op een 2e plek.