Sv Zalk 1

4e klasse D

15 februari 2020 14:30

Onbekend

Wilsum heeft zaterdag een verdiend punt gepakt in de IJsselderby tegen Zalk. De oranjehemden kwamen op een 0-1 achterstand na een half uur spelen. In het tweede bedrijf loerden de gasten op de counter en kreeg men tot tweemaal toe de kans om de wedstrijd te beslissen. Dit lieten de gasten na. Via invaller Melvin Hofstede was Wilsum al tweemaal dichtbij de gelijkmaker. Driemaal bleek scheepsrecht te zijn: Gert Jan Sollie scoorde op aangeven van Marijn Mijnheer diep in blessuretijd de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld een terechte puntendeling.

Na de nederlaag van vorige week tegen SEH had trainer Han Hanekamp deze week nog steeds te maken met blessures. Hij koos voor de volgende formatie: Jesse Riezebos - Jos Holtland, Marijn Mijnheer, Hidde de Kleine, Joram Riezebos - Alwin vd Wetering, Patrick Plette, Erik van Regteren - Gert Jan Sollie, Job Kragt, Daniel Niemeijer. Op de bank namen Melvin Hofstede, Jelmer Sollie, Noel Hofstede en Dennis Zwanepol plaats. Joram Riezebos maakte zijn basisdebuut voor Wilsum 1. Achteraf gezien kan gezegd worden dat dit een zeer verdienstelijk basisdebuut was!​

Wilsum speelde de eerste helft tegen de wind in. Hierdoor kozen de oranjehemden er voor om iets verder in te zakken en Zalk het spel te laten maken. Hier hadden de gasten moeite mee. Wilsum bleef goed overeind en kreeg zelf na een kwartier spelen de eerste kans. Na een inworp speelde Patrick Plette de bal langs de verdediger. Vanuit een lastige hoek kon hij Daniel Niemeijer net niet bereiken, waar een kans voor eigen succes misschien wel de betere oplossing was. Hoe je wel effectief omgaat met de kansen liet Zalk 10 minuten later zien. De spits van de gasten kapte Jos Holtland uit en gaf de bal aan de diep gelopen middenvelder mee. Die nam de bal mee en schoot met links knap raak: 0-1. Hierna had Wilsum het duidelijk moeilijker. Zalk ging, gesteund door de voorsprong, op jacht naar een ruimere voorsprong. Tot echt grote kansen leidde dit niet en zo werd de rust bereikt met een 0-1 stand op het scorebord.​

In de rust gaf trainer Hanekamp aan dat Wilsum niet onderdeed voor Zalk, maar dat er meer werd gevraagd om de punten thuis te houden. ​

Wilsum ging aan het begin van de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Eenmaal werd men zeer gevaarlijk. Na een fraaie pass van Gert Jan Sollie kon Plette de bal voorgeven op de geheel vrijstaande Alwin vd Wetering. Helaas voor Wilsum bleef de bal tussen de benen van een Zalker verdediger klemmen, waardoor Van de Wetering niet voor de gelijkmaker kon zorgen. Zalk loerde op de counter en Wilsum was op jacht naar de gelijkmaker. Net als in het eerste bedrijf vielen er weinig grote kansen te noteren. Na een uur spelen bracht trainer Hanekamp Melvin Hofstede in de ploeg voor Job Kragt. Met nog een kwartier te spelen kwamen Jelmer Sollie en Noel Hofstede in de ploeg voor Daniel Niemeijer en Erik van Regteren. Wilsum ging meer en meer risico nemen en zag hierdoor Zalk steeds gevaarlijker worden vanuit de counter. Een kwartier voor tijd hadden de Zalkers de wedstrijd moeten beslissen. De linksbuiten had een prima actie en dito voorzet in huis, maar de spits schoot de bal vanaf een meter of drie over. Even later kreeg men een vrije trap te nemen, maar deze inzet ging ruim naast. Vervolgens was het weer de beurt aan Wilsum om gevaarlijk te worden. Melvin Hofstede troefde zijn directe tegenstander af en schoot met links op doel, maar de doelman redde bekwaam. De gasten wilden de 0-1 overwinning vasthouden en gingen hoe langer hoe meer tijdrekken. Wilsum ging va banque spelen: Marijn Mijnheer werd naar voren gestuurd om zo voor oorlog te zorgen in het strafschopgebied. Vlak voor het ingaan van de blessuretijd kregen de gasten andermaal de kans om het duel te beslissen. De spits ontsnapte aan buitenspel en ging op doelman Riezebos af, maar die redde bekwaam. Even later was de ingevallen Hofstede weer dichtbij de gelijkmaker. Na een pass breed van Plette kon hij uithalen binnen het strafschopgebied, maar weer redde de doelman uitstekend. Even later moest de goalie alsnog capituleren. Een lange bal werd verlengd door Marijn Mijnheer en viel precies voor de voeten van Gert Jan Sollie. Dat je Wilsums rechtsbuiten zulke kansen niet moet geven, liet hij duidelijk zien: hij schoot beheerst raak: 1-1! De verdiende gelijkmaker was een feit. Zalk trapte af en de arbiter, die een prima duel floot, blies het eindsignaal. Hij gaf te kennen 3 minuten blessuretijd te hebben bijgetrokken, waar meer blessuretijd wel op zijn plek was, gezien het veelvuldig tijdrekken van de gasten. Maar goed: gezien de late gelijkmaker van Sollie had Wilsum weinig te klagen. Op de valreep werd een punt gepakt tegen Zalk!​

Wilsum speelt de komende 2 weken geen competitievoetbal. Aanstaande donderdag oefent men in Hasselt tegen Olympia. Op 29 februari speelt Wilsum andermaal een oefenwedstrijd tegen Prins Bernhard. De competitie wordt op 7 maart hervat. Wilsum gaat dan op bezoek bij Wijthmen. Beide ploegen hebben op dit moment 14 punten verzameld. Het is aan Wilsum om zich te revancheren voor de thuisnederlaag tegen Wijthmen en om die ploeg achter zich te laten in de stand op de ranglijst. Tot dan!