CSV'28 1

4e klasse D

2 november 2019 14:30

Onbekend

Wilsum heeft, na 3 nederlagen op rij, een verdienstelijk punt gepakt op eigen veld tegen CSV. De oranjehemden maakten het de technische vaardige tegenstander met een tomeloze inzet ontzettend lastig. Na 15 minuten nam de thuisploeg de voorsprong via een doelpunt van Sander van der Sluis. De gelijkmaker, vlak na rust, was de laatste treffer die viel in dit duel.

Na 3 nederlagen op rij moest er wat veranderen bij Wilsum. Trainer Hanekamp koos daarom voor een andere formatie. Wilsum startte als volgt: Chiel ten Hove - Robin Mijnheer, Marijn Mijnheer, Byco Hoff en Jelmer Sollie - Patrick Plette, Alwin vd Wetering, Jos Holtland en Hidde de Kleine - Sander van der Sluis en Daniël Niemeijer. Gert Jan Sollie moest, wegens een blessure, verstek laten gaan. Op de bank namen reservedoelman Patrick Goudbeek, Job Kragt, Dennis Zwanepol en Noël Hofstede plaats.​

De vooraf besproken tactiek werd uitstekend uitgevoerd door Wilsum. De thuisploeg zette druk op CSV en dit leidde binnen het kwartier de openingstreffer in. Na goed druk zetten van Hidde de Kleine kon Jos Holtland de bal veroveren. Hij stuurde Sander van der Sluis weg en die rondde uitstekend af: 1-0. Even later kwam Daniël Niemeijer in kansrijke positie, maar hij durfde niet met rechts af te drukken en zag de verdediger ingrijpen. Aan de andere kant gaf Wilsum vrij weinig weg. Byco Hoff zorgde uitstekend voor rugdekking en overal op het veld zat Wilsum kort op de tegenstander. De rust werd bereikt met een 1-0 stand in het voordeel van Wilsum.​
In de rust deelde Hanekamp de complimenten uit aan zijn team. Wilsum streed voor wat het waard was en had ook nog eens de voorsprong te pakken. ​

Aan het begin van de tweede helft kwamen de gasten langszij. De arbiter liep Jos Holtland in de weg, waardoor de jonge middenvelder van Wilsum zijn directe tegenstander niet kon stoppen. Vervolgens vloog het schot van afstand binnen: 1-1. Een teleurstellend begin van de tweede helft voor de oranjehemden. Toch bleef Wilsum, ondanks deze tegenslag, doorgaan. Even later kreeg men een aardige mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Na een goede actie van Hidde de Kleine gaf Patrick Plette de bal voor op Sander van der Sluis. De spits van Wilsum kon zijn kopbal niet genoeg kracht meegeven en dus redde de doelman eenvoudig. In het laatste kwartier vloeiden de krachten weg bij Wilsum. Hierdoor moesten Patrick Plette en Sander van der Sluis zich laten vervangen. Hun vervangers waren Job Kragt en Dennis Zwanepol. De gasten zetten aan in jacht op de voorsprong, maar Wilsum gaf geen krimp! Na 93 minuten spelen klonk het eindsignaal. Een strijdend Wilsum pakte verdiend een punt tegen de ploeg uit Stadshagen.​

Volgende week wil Wilsum dezelfde strijd en beleving op de mat leggen. De oranjehemden spelen dan de IJsselderby in entegen Zalk. Tot dan!