Nipte nederlaag Wilsum tegen koploper 't Harde

Scheidsrechter

M. Eikelboom

Accommodatie

Onbekend

Wilsum is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van 't Harde. De gedeeld koploper in de 4e klasse D had het uiterst lastig met Wilsum, maar een treffer was voldoende voor de volle buit: 1-0. Ondanks dat Wilsum ook kansen kreeg en een doelpunt afgekeurd zag worden, zat er helaas niet meer in voor de oranjehemden.

Na de overwinning vorige week op Reaal Dronten koos trainer Hanekamp voor een wijziging: Daniel Niemeijer startte in plaats van Sander van der Sluis. De namen waren als volgt: Chiel ten Hove - Dennis Zwanepol, Byco Hoff, Marijn Mijnheer en Jelmer Sollie - Hidde de Kleine, Patrick Plette en Jos Holtland - Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede en Daniel Niemeijer. Alwin vd Wetering keerde na een blessure terug op de bank en werd vergezeld door Joram Riezebos, Sander van der Sluis en Patrick Goudbeek.​

De thuisploeg probeerde vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief te nemen. Met name via de linkerkant probeerde men gevaarlijk te worden. De linksbuiten schoot twee keer van afstand op de vuisten van Chiel ten Hove. Aan de andere kant was Wilsum zeer dreigend toen Niemeijer kon ontsnappen. Zijn inzet werd echter gekeerd door de doelman. Na 24 minuten spelen kwam Wilsum op achterstand. Na een verkeerde keuze achterin ontsnapte de rechtsbuiten. Zijn voorzet werd tot doelman gepromoveerd door een inlopende middenvelder: 1-0. Ondanks de voorsprong voor de thuisploeg zagen de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd, waarin de oranjehemden zeker niet verkeerd voor de dag kwamen. Toch leek men vlak voor rust op een grotere achterstand te komen. Na balverlies bij Byco Hoff schakelde de thuisploeg razendsnel om, maar de inzet van de spits ging naast. De rust werd zo bereikt met een 1-0 stand op het scorebord.​

Aan het begin van de tweede helft startte Sander van der Sluis in plaats van Melvin Hofstede om zo de trage achterhoede van de thuisploeg in de problemen te brengen. Wilsum dacht tien minuten na rust op gelijke hoogte te komen. Na goed druk zetten onderschepte Jos Holtland de bal. Hij stak Plette weg en diens inzet verdween in het doel. De arbiter keurde de treffer echter af wegens hands van Holtland al kon hij dit nooit hebben waargenomen. Even later kreeg Van der Sluis een prima kopkans na een goede voorzet van Gert Jan Sollie, maar zijn kopbal ging over. Aan de andere kant wilde de thuisploeg een strafschop na een vermeende overtreding van Jelmer Sollie binnen de lijnen van het strafschopgebied, maar hier wilde de arbiter niet aan. Aan de andere kant wilde Wilsum ook een strafschop, na een overtreding op Gert Jan Sollie, maar ook nu wuifde de arbiter de protesten bij Wilsum weg. Met nog een kwartier te spelen ging Wilsum steeds meer risico nemen in jacht op de gelijkmaker. Na een goede combinatie tussen Holtland en Plette schoot laatstgenoemde wild op een verdediger. Alwin vd Wetering kwam in de ploeg voor Dennis Zwanepol om zo de gelijkmaker te forceren. Enkele seconden later kon de thuisploeg het duel beslissen, maar de rechtsbuiten schoot naast. Aan de andere kant had Hidde de Kleine een goede voorzet in huis en belandde de bal voor de voeten van Patrick Plette. Zijn inzet werd knap gepareerd door de doelman. De thuisploeg probeerde met tijd rekken de overwinning over de streep te trekken. In de absolute slotfase werd Wilsum nog eenmaal gevaarlijk. Een prachtige voorzet van Jelmer Sollie kon door zijn broer, Gert Jan Sollie, net niet op doel worden gekopt. Even later klonk het eindsignaal. De overwinning voor de thuisploeg was een feit.​

Ondanks de nederlaag kan Wilsum moed putten uit deze wedstrijd. Volgende week wacht weer een duel met een koploper. Ditmaal komt de zeer verrassende nummer 1, buurman 's-Heerenbroek, op bezoek. De laatste keer dat Wilsum deze spectaculaire derby in eigen huis won is lang geleden. Op 26 september 2015 wonnen de oranjehemden voor het laatst een thuisduel tegen buurman 's-Heerenbroek. Tot dan!