8 - 2

4e klasse D

12 oktober 2019 14:30

Onbekend

Wilsum is zaterdag keihard onderuit gegaan op bezoek bij WZC Wapenveld. De oranjehemden keken na 13 minuten spelen al tegen een 3-0 achterstand aan. Uiteindelijk kregen de supporters 10 doelpunten te zien, waarvan de thuisploeg er liefst 8 voor haar rekening nam. Gert Jan Sollie en Patrick Plette waren trefzeker namens Wilsum.

Na de knappe overwinning van vorige week tegen VEVO (3-2) stond er vandaag een lastige wedstrijd op het programma voor Wilsum. Men moest op bezoek bij WZC Wapenveld. Die ploeg versterkte zich afgelopen zomer dusdanig dat men een van de favorieten is voor de titel in de 4e klasse D. Wilsum startte met de volgende elf spelers: Chiel ten Hove - Robin Mijnheer, Marijn Mijnheer, Hidde de Kleine, Jelmer Sollie - Patrick Plette, Alwin vd Wetering, Jos Holtland - Gert Jan Sollie, Melvin Hofstede, Sander van der Sluis. Reservedoelman Patrick Goudbeek, Byco Hoff, Daniël Niemeijer en Dennis Zwanepol namen plaats op de bank.​

Wilsum liep al snel achter de feiten aan in dit duel. Al na 3 minuten nam de thuisploeg de voorsprong. De uitstekende spits van de thuisploeg kreeg in het strafschopgebied van Wilsum veel te veel ruimte om uit te halen en liet Ten Hove kansloos met een bekeken schuiver: 1-0. Het thuispubliek ging er maar eens goed voor zitten, maar zag even later Wilsum bijna langszij komen. Alwin vd Wetering kopte echter van dichtbij op de paal. Even later werd het al 2-0. Wederom kon er te gemakkelijk op doel worden geschoten en werd de rebound binnen getikt: 2-0. Dat Wilsum hardleers was, bleek even later toen ook de 3-0 al viel. Een fraai schot in de bovenhoek was Ten Hove te machtig, maar ook nu werd er niet kort genoeg gedekt. Het '10, 10 10!' al van de tribunes, maar hierna wist Wilsum de thuisploeg enigszins te bedwingen. Na een half uur spelen werd het 4-0 en even later zelfs 5-0. Een enorme afstraffing was al een feit en dat dit duel in de dubbele cijfers zou eindigen was zeker niet ondenkbaar. Ook moesten Jelmer Sollie en Melvin Hofstede zich noodgedwongen laten wisselen wegens blessures. Byco Hoff en Dennis Zwanepol waren de vervangers. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam toch van een Wilsummer en wel van Gert Jan Sollie. Hij kreeg de bal terug van Jos Holtland en verschalkte de doelman, die te ver voor zijn doel stond, met een erg fraaie lob: 5-1. De eretreffer was in ieder geval een feit. Met deze stand werd de rust bereikt.​
Trainer Hanekamp bleef rustig en probeerde Wilsum te helpen om een enorme afgang te voorkomen. Ook paste hij zijn laatste wissel toe: Daniël Niemeijer kwam in de ploeg voor Sander van der Sluis.​

Wilsum streed de tweede helft voor wat het waard was en wist zo WZC lange tijd in toom te houden. Sterker nog, Wilsum was in de omschakeling enkele keren gevaarlijk. Toch was het uiteindelijk WZC dat de score nog verder uitbreidde in de 72e minuut. De spits complementeerde zijn hattrick met een fraaie volley van buiten het strafschopgebied, al leek hij dit wel in buitenspelpositie te doen. Vlak na de 6-1 incasseerde Wilsum, net als in het eerste bedrijf, onmiddellijk weer een treffer en werd het 7-1. Hierna deed Plette nog iets terug namens Wilsum, door na een pass van Alwin vd Wetering binnen te schieten: 7-2. Het slotakkoord was voor WZC en wederom voor de spits van de thuisploeg. Ook nu werd hij niet kort genoeg verdedigt en kon hij, tussen 3 oranjehemden in, alsnog binnen schuiven: 8-2. Gelukkig voor Wilsum bleef het hierbij.​

Een beschamende nederlaag voor Wilsum was een feit. Ook al is WZC een uitstekende ploeg, een nederlaag als deze is onacceptabel. Het is aan Wilsum om hier heel snel van te leren en om zich te herstellen van deze nederlaag. Dit kan volgende week al gebeuren wanneer Wilsum het thuis opneemt tegen SEH. De spelers zullen gebrand zijn om zich te revancheren! Tot dan!