Erfgenamenweg 14
8026PS
ZWOLLE
tel. 0529-401444

Wilsum is er in en tegen Wijthmen niet in geslaagd om de 3 punten te bemachtigen. De oranjehemden  bogen een 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong en kregen kansen om de wedstrijd te beslissen. Dit liet men na en in de 89e minuut kreeg men de deksel op de neus en scoorde Wijthmen de gelijkmaker. Duur puntenverlies voor Wilsum in de strijd om handhaving én in de strijd om de 3e periode.
Na de overwinning tegen HTC (4-1) ging Wilsum met vertrouwen richting Wijthmen. De thuisploeg kampt het hele seizoen al met blessures, maar ziet de laatste weken steeds meer belangrijke spelers terugkeren. Wijthmen won vorige week met 4-1 van Kampen en kon zo ook met het nodige vertrouwen toewerken naar het duel tegen Wilsum. Wilsum startte als volgt: Teko Malanda, Patrick Plette, Noël Hofstede, Marijn Mijnheer, Jelmer Sollie - Patrick Bastiaan, Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c) - Tomas van der Weerd, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Op de ruim bezette bank namen reservegoalie Jesse Riezebos, Dennis Zwanepol, Joram Riezebos, Melvin Hofstede, Gert Jan Sollie en René Dorgelo plaats.
Wilsum wilde de thuisploeg direct onder druk zetten. Wanneer de doelman de bal richting de centrale verdediger speelde, zette Schoonhoven druk en met hem heel Wilsum. Maar Wijthmen speelde hier een aantal keren heel aardig onderuit. Dit leverde in de beginfase een goede mogelijkheid op. Nadat de rechtsbuiten vrij werd gespeeld, leek zijn voorzet een prooi voor doelman Malanda. Hij liet de bal echter los, waardoor Wijthmen de bal voor het intikken had, maar Marijn Mijnheer redde knap op de doellijn. Ook in het vervolg van de eerste helft deed Wijthmen zeker niet onder voor Wilsum, zonder hierbij grote kansen bij elkaar te spelen. Wilsum kreeg ook weinig mogelijkheden in de eerste helft. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Rienk vd Wetering net over geschoten. Even later had Tomas van der Weerd een sterke actie in huis op de rechterflank, maar wist hij in het strafschopgebied geen medespeler te bereiken. Uit hoekschoppen en vrije trappen ontstonden wel wat hachelijke situaties, maar de goalie van Wijthmen kreeg al met al weinig te doen. Hetzelfde kon gezegd worden van zijn collega aan de overkant, Teko Malanda. Dat het bij rust 0-0 stond mag dan ook geen verrassing genoemd worden.
In de rust nam trainer Christiaan Akse het woord. Ook hij zag dat Wilsum, met name in de beginfase, moeite had met het goede opbouwspel van Wijthmen. Wilsum loste dit naarmate de eerste helft vorderde beter op. Akse legde uit hoe Wilsum dit nog beter kon doen. Ook werd er gewisseld: de routiniers Gert Jan Sollie en René Dorgelo kwamen in de ploeg voor Jelmer Sollie en Tomas van der Weerd.
Wilsum startte getergd aan de tweede helft. Wijthmen werd inderdaad beter onder druk gezet en Wilsum had de overhand. Toch nam de thuisploeg juist in deze fase de voorsprong. Een schot van de rechtsbuiten schoot, via een been van een verdediger van Wilsum, door richting de tweede paal. Daar stond de spits van Wijthmen die de bal beheerst raak schoot: 1-0. Wilsum moest in de achtervolging. Deze tegentreffer leek een echt wake-up call te zijn voor de oranjehemden. Maar ook het inbrengen van Melvin Hofstede voor de geblesseerde Bart Schoonhoven deden de oranjehemden goed. Met de balvaste Hofstede kwam Wilsum veel beter in het spel en volgde niet veel later de gelijkmaker. Eerst leek Wijthmen juist op te rukken richting het doel van Wilsum, maar kon Patrick Plette op het laatste moment nog ingrijpen. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. De sterk ingevallen Gert Jan Sollie had een sterke actie en dito voorzet in huis. Bij de tweede paal stond Niemeijer helemaal vrij en zijn kopbal in de benedenhoek was de doelman te machtig: 1-1. Wilsum zette door in deze fase, was duidelijk de betere ploeg en kwam niet veel later op voorsprong. Een hoekschop van Rienk vd Wetering werd geweldig binnen gekopt door Noël Hofstede: 1-2. Ook na de 1-2 bleef Wilsum de betere ploeg. De thuisploeg koos meer en meer voor de lange bal en met sterke koppers als Hofstede en Mijnheer achterin, leverde dit Wilsum weinig problemen op. Wilsum hield de overhand en kreeg kansjes, maar schoten van Plette en Bastiaan verdwenen naast. De grootste kans op de 1-3 ontstond wederom uit een hoekschop. Niemeijer verlengde de bal bij de eerste paal, maar in een heuse klutssituatie voor het doel kon geen Wilsummer het laatste, bevrijdende, tikje geven. Met nog een kwartier te spelen ging Wijthmen meer risico nemen. Er werd aanvallend gewisseld en elke bal werd nu lang gespeeld in de hoop dat deze een keer goed zou vallen. Maar 14 minuten lang kon Wilsum telkens opruimen. Zelf werd Wilsum nogmaals gevaarlijk toen de bij vlagen ongrijpbare Niemeijer doorbrak aan de linkerkant. Zijn voorzet was net te hoog voor de vrijstaande Gert Jan Sollie, waardoor hij de bal niet in het doel kon koppen. In de 89e minuut kreeg Wijthmen op eigen helft een vrije trap te nemen. De doelman slingerde de bal het strafschopgebied in van Wilsum. Ook nu wonnen Hofstede en Mijnheer wederom het luchtduel, maar via een klutssituatie belandde de bal precies voor de voeten van een speler van Wijthmen. Hij kreeg net te veel tijd om uit te halen en deed dit doeltreffend: 2-2. Nu had Wilsum nog maar heel even om alsnog de wedstrijd over de streep te trekken en men zou ook nog een heel aardige mogelijkheid krijgen. Niet voor het eerst had Rienk vd Wetering een prima hoekschop in huis. Niet voor het eerst wist Marijn Mijnheer zijn kopduel te winnen, maar helaas belandde de bal nu precies in de handen van de goalie. Verder kwam Wilsum niet. Zo laat een tegentreffer incasseren is pijnlijk en daarom voelt dit gelijkspel als het verliezen van 2 punten.
Volgende week speelt Wilsum in eigen huis tegen Ulu Spor. Deze ploeg strijd, samen met Wilsum en Alcides, om een plek in de top 6. Als Wilsum volgende week wint van Ulu Spor dan is handhaving nagenoeg zeker. Eenvoudig zou dit niet worden, want eerder dit seizoen verloor Wilsum met 2-1. Ook al vertolkte de assistent-scheidsrechter van Ulu Spor toen een duidelijke hoofdrol door de glaszuivere gelijkmaker van Bart Schoonhoven af te keuren. Ook in andere wedstrijdverslagen komt deze assistent-scheidsrechter vaak negatief naar voren, omdat hij wel erg vaak de vlag in de lucht steekt, ook wanneer het duidelijk geen buitenspel is. Het is aan Wilsum (en ook enigszins aan de dienstdoende arbiter) om hier goed mee om te gaan en volgende week 3 cruciale punten te pakken in de strijd om lijfsbehoud. Graag tot dan!