Sportlaan 4
8044PG
ZWOLLE
tel. 038-4531633

Wilsum heeft zaterdag voor een enorme stunt gezorgd door in Stadshagen met 0-1 te winnen van koploper CSV'28. Gezien het wedstrijdbeeld een dik verdiende overwinning voor de oranjehemden die vandaag in het blauw gehuld aantraden. In de eerste helft kreeg Wilsum via Schoonhoven al de beste kans, maar werd er nog niet gescoord. Routinier Gert Jan Sollie scoorde in de tweede helft wel. Vervolgens vergat Wilsum om de wedstrijd te beslissen, kreeg CSV nog wel een kans, maar werd er niet meer gescoord.
Na de cruciale zege in de IJsselderby tegen Zalk, wilde Wilsum deze overwinning een goed gevolg geven. Dit moest dan gebeuren tegen CSV '28, de trotse koploper in de 4e klasse E en de laatste jaren een tegenstander waar Wilsum zelden van weet te winnen. Daarnaast miste Wilsum diverse basisspelers vandaag. Wilsum startte als volgt: Jesse Riezebos - Patrick Plette, Marijn Mijnheer, Noël Hofstede, Jelmer Sollie - Alwin vd Wetering, Rienk vd Wetering (c), Joram Riezebos - Gert Jan Sollie, Bart Schoonhoven, Daniël Niemeijer. Op de bank namen Tomas van der Weerd, Sander Riezebos, Melvin Hofstede en Patrick Bastiaan plaats.
Wilsum had vooraf besproken om in te zakken, CSV de bal te gunnen en te loeren op de counter. De eerste 10 minuten deed Wilsum dit ook, maar dit bleek niet het juiste middel te zijn om het de koploper lastig te maken. Daarom ging Wilsum meer druk zetten op de achterhoede en dit bleek wel het gewenste effect te hebben. CSV, normaal gesproken een goed combinerende ploeg, koos veelvuldig voor de lange bal op de spits. Deze spits is kopsterk, maar dit geldt ook zeker voor Marijn Mijnheer en met name Noël Hofstede. Hofstede heerste als een ware veldheer in de lucht. Wilsum kwam steeds meer in de duels en daar ligt nou juist de zwakte van de thuisploeg. Na een kwartier spelen kreeg Wilsum een goede kans op de openingstreffer. Na een prachtige voorzet van Daniël Niemeijer had Bart Schoonhoven de bal voor het intikken, maar hij stuitte op de doelman. In de rebound ontnam Schoonhoven Alwin vd Wetering een goede kans om alsnog te scoren door hands te maken. Zo liet Wilsum de eerste kans onbenut. Aan de andere kant werd CSV ook gevaarlijk na een voorzet, maar kopte de rechtsbuiten de bal over. In het vervolg van de eerste helft had Wilsum zeker het gevoel dat er meer in zat, maar heel gevaarlijk werd de ploeg van Christiaan Akse niet, maar dit gold ook voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg Wilsum alsnog een enorme kans om voor de openingstreffer te zorgen. Daniël Niemijer speelde zich met een sublieme aanname vrij, de doelman van de thuisploeg was kansloos op de inzet van Niemeijer, maar de lat bracht redding. Zo stond het nog 0-0 bij de rust.
In de rust gaf trainer Akse aan wat Wilsum beter kon doen om zo dit punt vast te houden, maar zowel spelers als de technische staf van Wilsum begrepen dat er ook meer in zat dan een punt.
Aan de start van de tweede helft had Wilsum het even moeilijk. De thuisploeg startte fel, maar ook nu leidde dit niet tot grote kansen. Na zo'n 5 minuten spelen in het tweede bedrijf nam Wilsum de wedstrijd weer wat meer over en volgde even later de beloning. Wilsum zette goed druk en veroverde de bal via Noël Hofstede. Hij speelde Joram Riezebos in, Riezebos kapte zijn man uit en had een uitstekende pass op Gert Jan Sollie in huis. Sollie bleef uiterst kalm en prikte de bal met veel gevoel in de kruising: 0-1. De voorsprong was een feit! Ondertussen nam de frustratie meer en meer toe bij de thuisploeg. Diverse spelers werden 'lompe boeren' genoemd en dikwijls kreeg een speler te horen dat hij 'er niks van kon.' Dit maakte Wilsum alleen maar gretiger om de overwinning over de streep te trekken. Met nog een half uur te spelen kon doelpuntenmaker Gert Jan Sollie niet verder en kwam Tomas van der Weerd in de ploeg. Van der Weerd bezorgde, evenals Sollie, de linksback een zeer moeilijke middag. Aan de andere kant stonden de verdedigers van Wilsum hun mannetje en werd er weinig weggegeven. Toch dat de thuisploeg na 70 minuten te spelen op 1-1 te komen. Een voorzet werd door de spits aangenomen met de borst en een middenvelder van de thuisploeg schoot raak. Dit deed hij in buitenspelpositie en dus werd de treffer terecht afgekeurd. Na deze afgekeurde treffer was het juist Wilsum dat enorme kansen kreeg om de wedstrijd te beslissen. Na een zeer knappe actie van de af en toe ongrijpbare Schoonhoven zette hij de bal voor op Niemeijer. De linksbuiten van Wilsum had de bal voor het intikken, maar tot ontzetting van velen schoot hij de bal naast het lege doel. Niemeijer revancheerde zich even later met een geweldige actie aan de linkerkant van het veld. Hij behield het overzicht en stelde Tomas van der Weerd in staat om de wedstrijd te beslissen, maar Van der Weerd schoot wild over. Na deze actie ging Niemeijer naar de kant en kwam Sander Riezebos in het veld. Zo vergat Wilsum de wedstrijd te beslissen en even later kreeg CSV een aardige kans. Patrick Plette zat mis bij een lange bal, waardoor de linksbuiten op kon rukken richting het doel van Riezebos. De inzet van de linksbuiten was zwak, de redding van Riezebos eenvoudig en zo bleef het 0-1. Even later kon Schoonhoven niet verder en kwam Melvin Hofstede nog in de ploeg. In de laatste minuten kreeg Wilsum nogmaals de kans om de wedstrijd te beslissen. Linksback Jelmer Sollie zag ruimte liggen achter de defensie en sprintte naar voren. Joram Riezebos gaf de bal uitstekend mee, het schot van Sollie was uitstekend, maar de redding van de doelman ook. Zo bleef het, ook nu, nog 0-1. In de 5 minuten blessuretijd die volgde ging CSV nog op jacht naar de onverdiende gelijkmaker, maar deze werd niet meer gemaakt. Wat men nog wel raakte waren de spelers van Wilsum. Nadat doelman Riezebos de bal klemde bij een voorzet kreeg hij plotseling een beuk van de naar voren gestuurde verdediger van CSV. Riezebos reageerde fel en kreeg geel. De speler die de overtreding maakte kreeg ook slechts geel. Even later vloerde de linksback Tomas van der Weerd nog en kreeg ook hij nog geel. Na deze overtreding nam de arbiter de enige juiste beslissing en floot hij af. Zo was de overwinning een feit en gezien de kansenverhouding valt hier niets op af te dingen. De 'boeren' van Wilsum pakken 3 heel belangrijke punten op bezoek bij koploper CSV '28.
Volgende week speelt Wilsum thuis tegen Reaal Dronten. De Drontenaren staan op een 5e plek, 2 punten achter nummer 4 Wilsum. Maar Reaal heeft 2 duels minder gespeeld. De wedstrijd van vorige week kon niet doorgaan in verband met de sneeuwval en vandaag werd de wedstrijd tegen Alcides al na 6 minuten gestaakt wegens een blessure bij de scheidsrechter. Graag tot volgende week!